• istanbul bilmeyenin bir bok var sanacağı abartılmış semtlerle doludur.

    örneğin nişantaşı. dar sokaklar. kaçak kat çıkılmış yüzlerce eski yapı. otopark sıkıntısı(parasıyla bile otopark bulmak zor), güvensizlik, moda merkezi gibi takılmasına bakmayın yüzlerce tekstil atölyesi. amaçsız kalabalık, trafik.
  • (bkz: beyoğlu)

    bildiğin pis bir semt. tarlabaşı tarafındaki ara sokaklar, galatasaray lisesinin arka tarafları, galatanın ara sokakları. gereksiz bir kalabalık. bir kaç bina haricinde dandik mimari. bilmeyene havalı geliyor ya iki yıl oturdum gençlik yıllarında, sokak sokak değil dükkan dükkan bilirdim oraları. şimdi senede bir kez yolum düşerse.
  • istanbul komple overrated bir şehir olduğu için şaşırtmayan semtlerdir.
  • bence beşiktaş. metrekareye 1000 kişi düşüyor olmalı, yaya geçişinde yaya trafiği var, önce birtakım insanları bekliyorsunuz o arada yeşil ışık yanıyor tabii, sonra bi posta daha kırmızıyı bekleyip nihayet sıra size gelince karşıya geçebiliyorsunuz.
    her daim ruhunuzu emmeye hazır bi yer.
  • son yıllarda özellikle" karaköy" . brooklyn de olduğu gibi ufak, konsept kafeler başlarda ilgi çekiciydi . şu an ise sırf fotoğraf çektirmek için uğrayan kalabalık, fahiş fiyatlar, bir yerde oturup kahve içmek için bile beklenen sıra ve aşırı gürültü ile beraber katlanılamaz bir noktada.
  • gelinen noktada istanbulda adam gibi yaşanabilecek yer kalmadığı için hemen tüm ilçeler artık katlanılmaz durumdadır, o yüzden içlerinden overrated olanını seçmeye çalışmak da yersiz oluyor, ama ben bir tane underrated söylemek isterim, sarıyer, her gittiğimde ayrı bir moda giriyorum, belki de subjektif bir underrated olma durumudur bilemiyorum
  • (bkz: beyoğlu)
    (bkz: nişantaşı)
  • merkez sayılabilecek tüm semtler... beyoğlu, beşiktaş, nişantaşı...

    sıkış sıkış her türlü pisliğin döndüğü, abartılı kira, dükkan ve yiyecek fiyatları olan yerler. araçla gitmenin işkence sayılacağı ara sokaklar, her an yıkılabilecek servet değerinde ki gecekondular.

    aslında altın değerinde ki fakat bizim seneler içerisinde bilinçli olarak s.ktiğimiz yerler. eski anlamları ve değerleri kalmamasına rağmen yüksek değer biçilen "overrated" yerler.
  • karaköy’dür. inşaatların arasında yürürken bir bakmışsın küçük tematik kafe ve barların olduğu yere çıkmışsın, biraz daha ilerledikten sonra da terkedilmiş evler, karanlık sokaklar. hafta sonu kalabalığı da cabası. güzel mekanlar olmasına karşın insanların bu kalabalıkta oraya gitme sebebi de büyük ihtimalle karaköy’e gittim temalı fotoğraflar çekinmektir.
    (bkz: şemsiyeli sokak)
    (bkz: fransız geçidi)
    (bkz: graffiti)
hesabın var mı? giriş yap