• her sene ayrı bir yere taşınan, 2 sene temel grafık tasarım eğitimi verdikten sonra yurt dışına yollayıp oradaki üniversitelerden 2 sene okuyup diploma alabilmeni vaad eden, tamamen öğrenciyi sömürme zihniyetli "sanat" okulu.
  • seksenli yillarda macka palasta bulunan bir atolyeydi. haftasonu cocuklara resim kurslari verirler, projeksiyondan sessiz komedi filmleri gosterirlerdi.
  • projeksiyon odasinda cizgi film gosterdikleri de olurdu. daha sonralari ethemefendi de bir koske tasindilar. ilginc bir durum: tasindiklari ve restore ettikleri kosk, basta 'kucuk hanim' olmak uzere 1960'larin bircok filminde dekor olarak kullanilmis bir koskmus. mimar sinan yetenek sinavi icin actiklari kurslarin reklam afislerine istanbul un her yerinde rastlnilabilir. galiba en son baska bir yerlere tasinmis olacak ki ethemefendi deki kosk su anda ethem efendi cafe mi ne oole bisi oldu.
  • şifa sokak'ta ikamet ettiği sıralar piyano ve solfej dersleri almak için gittiğim, hatıralarımda sadece mehmet sungur adındaki hocasıyla ve güzel binasıyla* yer eden merkez.
  • yarın aksam saat 20:30'da the marmara'da defilesi olacak olan merkez. eylem senkal, tugba ozay, deniz pulas ve eva maya katilacak mankenlerden bazilari.
  • istasyon sanat akademisi adında taksimde bekar sokakta yer edinen güzide kurum.
  • kişisel deneyimlerim sonucu para tuzağı olduğuna karar verdiğim güzide sanat yuvası
  • bugün görüşmeye gittiğim sanat yeri. konuştuğum kadın çok aksiydi ve benden önce bilgi almaya gelenler sınıfları gezmek isteyince "yok efendim 4 duvar varmış işte ne olabilirmiş" , türkiyede ilk bunlar moda tasarımı açmışlar da efendim ne olabilirlermiş, 25 yıllık bi yerlermiş efendim bunu da 40 kere söyledi, ee bana ne?? kendisi bunun gibi bir dolu saçma sapan çıkışlarda bulundu. lan insanlar o kadar para verecekler, herhalde görmek isteyecekler etrafı. sen girişte oturmuşsun millete kredi kartı seçeneklerini anlatıyosun ama içeriyi gezdirmekten acizsin sanki içeride parayı almadan önce göstermekten sakındığın bir şey varmışcasına. inan ki bu tavrınla kaybettin teyzecim. güle güle.
  • 2008de ben buraya giderken hatırlıyorum öğrencileri resmen ikiye ayırıyorlardı. kazanabilecekler vasat olanlar diye. eğer onların gözünde vasatsanız bütün sene hiç ilgileneyip saçma sapan şeyler çizdiriyorlardı. bir de yazları resmen para basmak için o kadar çok öğrenci alıyorlar ki inanılmazdı. çizim yapıcak boşluk kalmaz hala yeni öğrenci alırlar. zaten 2 ay önce gelip kazanacak insan yoktur kafasında oldugundan cok da ilgilenmezler ama sona dogru sınavlara girmeye baslayınca yalakalasırlar seneye de gel diye.
  • kazanabılır veya kazanamaz dıye ınsanları ayırdıkları demek baska yıllarda da olmus. eger sızı kazanamayan tarafına atarlarsa hıbır sekılde ılgılenmıyorlar. ara sıra gelıp bır sey soyleyıp gıdıyorlar. vasat olarak gordugu sınıfı bi alt donemlerle aynı sınıfa koyup hepınızı akraba yapılıyorlar bıt kadar sınıflarında. sıkayet edınce de "baslanalı ıkı ay oldu daha" denılıyor. boyle tepkıler gorup kazandıgınız okulu basarı lıstelerıne eklıyorlar bı de. para kokan akademidir kısaca.
hesabın var mı? giriş yap