• turkcell'in kurumsal musterileri icin hazirladigi yeni paketler butunu. sarp apak'in rol aldigi reklamlari tv'lerde dakka basi gosterilmektedir. the power esliginde...
  • kurumsal telekomunikasyon dunyasinda vizyon cizen ve yon gosteren ilk ve tek marka oldu istcell. turkcell, bu marka catisi altinda ayni zamanda kurumsal pazardaki tartisilmaz onderligini firmalara cok daha yakin ve anlasilir gelen tarifeleri ile percinlemis oldu.
  • kurumsal firmalar için harika bir özellik sunuyor, bu dünyadan bir başkasına yeni bir bakış açısı getiriyor gibi enerji saçan reklamı olan hizmettir.

    lakin durumda bir hıyarlık vardır ki kurumsal firmalar ne düşünür bu konuda bilinmez.

    "taşıma işi ile uğraşıyorsunuz ve uzun süredir yaptığınız bu işin girdiği segment; iyi giyimli, iş görüşmesinde presentabl diye tanımlanacak birçok çalışana sahip olmanızdan, kurumsala yakın ticari, hadi olmadı kobi diye nitelendirilebilir. beklentileri düşük tutarsak en kısa sürede bunlardan birine girmeye yatkın aday firma olduğunuzu düşünebiliriz.
    bir çaycınız var sizin. günde 10 vakıt ofis içinde servis yapan, mutlu mesut bir çaycı, fakat şu ana kadar varlığından haberdar olamamışsınız.
    dedik ya; işiniz büyümek ve kurumsal firma nitelikleri kazanmak. fakat bir türlü büyümenize engel pürüzü ortadan kaldıramıyorsunuz; çalışanlarınızı izleyebilmek, e-postalarına bir an önce ulaşmalarını sağlamak, anlık haberlerden herkesi eşzamanlı haberdar etmek gibi, işin hız ve teknoloji olduğu bu dünyada önem kazanan detaylar.
    buna bir çözüm bulmak üzere genel bir toplantı yapma ihtiyacı hissediyorsunuz. heyecanlı bir şekilde umuma açık toplantınızı yaparken, bahsi geçen çaycınız elinde tepsi, ziki hayalarıyla aynı boyda tam çay dağıtımına başlayacakken, çalışanlara sormuş olduğunuz soruya peltek bir cevap veriyor;

    - benim bir fffikrim var!

    evladın fikri harika. tüm engelleri ortadan kaldıracak özelliklerde. böyle bir durumda ne yapmalısınız? bu değerli fikirlere sahip adamı alıp, şirketinizi bir yere taşıyacağı düşüncesiyle, ilkönce bir çalışan, sonrada müdür yapacaksınız. diğer çalışanlarınız da bön bön cam ötesinden bakacak duruma.

    sonra kıçınız bir ara yine sıkışacak, yine çalışanlarınıza sorular soracaksınız "nasıl düzeltiriz?" diye. sonra yine dünyası kaymış yeni çaycınız gelecek;

    - benim bir fffikrim var!

    diye çat sorunu çözecek. anaa, onu da alıp bir önceki sürece sokacak, bir türlü fikir bulamayan diğer çalışanlarınızı göt gibi bırakacaksınız!"

    şimdi bu reklamdan -bireysel bir kullanıcı olmamdan mıdır nedir artık- sizinle ilgili anladıklarım şudur;
    - bu logistik şirketinin kuruluş aşamasından şu ana kadar olan süreci düşünürsek, orada oturan çalışanlarınızın tümü daha önce çaycıymış.
    - bir yönetici olarak yeni fikirlere açıksınız ama nereden okuduysanız bu "yeni fikirlere nasıl karşılık verilir" bahsini, orada g.tü teslim edin yazmıyordur. bir daha okumalısınız.
    - şirketinize genel müdür olmak istersek çaycı ilanınıza başvurmak yeterlidir.
    - insan kaynakları diye bir bölümünüz tahminimizce yok. var ise de kısa sürede lağvedilir.
    - bu yönetim tarzıyla, iştcell'in faturalarını bile ödeyemez hale gelirsiniz.
    - sizin şirket üzerinden taşıma işi yaptırırsam, ulaşan her kargo için şaşırmalıyım.

    turkcell hedef müşteriyi ayan beyan açıklamış. yetmemiş bunu açıklarken gazı da vermiş

    ive got the power
  • türkçe'ye yeni ama yanlış kullanımlar* ekleyen reklama sahip yeni hizmet türü.
  • anlatım bozukluğuna ek olarak, istanbul ahalisi ekalliyet aksanı ile türkçe konuşan bir esas oğlan oynamaktadır reklamında.
  • hayatımda gördüğüm en dingil reklama sahip turkcell paketi... reklamı, bir ahmet gülhan, bir de the power kurtarıyor...
    (bkz: i have got the power)
  • iştcell diyerek müdürlük pozisyonuna geçen kişi, müdür olduktan sonra çalışanlarına fırça çekerken arkadan gelen iştcell sesine şaşırmaktadır, sanki ilk defa duyuyormuş gibi. ulan her bokunu biliyosun bu özelliğin, o sorduğunu mu bilemiyosun yani? ilginç tabii.

    ha bir de (bkz: cep telefonu sebekelerinin turkceyi bozmasi)
  • gloria jeans den bi kahve alinca ikincisini bedava almak icin gecmeyi dusundugum sey...
hesabın var mı? giriş yap