• tam çıkma saati gelmiş, çantalar hazırlanmış, yüzünüze şöööyyle bi gülümseme/mutluluk gelmiş, herkese aaa iyi akşamlar demişken birden bir iş çıkar veeeee olduğun yerde oturmak zorunda kalırsın...bu sana günün sürprizidir. bütün hayallerin yıkılmıştır, küçük çaplı bi depresyona girersin.
  • (bkz: vakitli)
  • tek nedeni bunu yazıyor olmamdır..*
  • (bkz: iskolik)
  • yağmur, kar, tanıdık birinin ölüm haberi ve bunun benzeri durumlarda işten vaktinden önce çıkmak da olabilir.
  • (bkz: workaholic)
  • tam çıkma saati gelmiş, çantalar hazırlanmış, yüzünüze şöööyyle bi gülümseme/mutluluk gelmiş, herkese aaa iyi akşamlar demişken birden amirin senin gitmek üzere olduğunu fark eder, bir iş tutuşturuverir eline. yana yakıla bitirmek için uğraşıp durursun, sonra iş bitmiş vaziyette amirinin yanına varınca .... 2 seçenek vardır:
    - ya amirin çoooktan gitmiştir.
    - ya amirin pişmiş pişmiş sırıtarak der ki a aa acelesi yoktu yarın yaparsın diye vermiştim.
    bütün hayallerin yıkılmıştır, küçük çaplı bi depresyona girersin.
  • post production şirketlerinde çalışanlar yada film setlerinde çalışanlar için çok alışılagelmiş bir durumdur. hep aksar. ya müşteri montajı yada ses miksajını beğenmez baştan başlarsınız yada setteki sorunlar yüzünden uykunuzdan yada özel hayatınızdan olursunuz.
  • yol arkadaslarinizin bir turlu hazirlanamamasina bagli gelisen durum..

    kanser eder adami kanser
  • zorunluluktan, surekli saatine bakip kendisine, is yerine, hayata kufreden insanlar oldugu kadar, bir de kendi istegiyle is cikis saatinde yerinden kalkmayanlar vardir.
    hayatin anlamini masa ustu ofis malzemelerinde bulur, daktilo yerini almis bilgisayar klavyesine cizdikleri tukenmez kalem izlerini birlestirdiginizde belki de samanyolu galaksi kivrimlari cikacakmis gibi kendilerini bu ise adarlar. is cikis saati gecmistir, onemli degildir, onlar yerlerinden kalkmazlar. mudurleri her daim masa basinda gordugu bu adamlari sever, onlari korur kollar.. suphesiz onda da bir salaklik vardir.
    cunku hicbir insan bir isi butun gun yaptigi halde, her gun bitiremiyor olamaz. ya is taniminda bir hata vardir, ya calisma saatlerinde, ya da kendisinde. eger kimse isi vaktinde bitiremiyorsa, ya yogun bir donem olmalidir, ya da is cok agirdir. o zaman fazla mesai alinabilir, ya da birileri calisanlari somuruyordur. benim bahsettigim bu degil.
    isi olmadigi halde o masada oturanlar benim bahsettiklerim. isi coktan biten, belki de hic is yapmayan, belki de bunun ezikligi icinde is bitis saatinde masasinda kalanlar.
    bir elemaniniz her gun isten gec cikiyorsa, isi kendisine verilen saatlerde bitiremiyor demektir. eger siz zalim ve adaletsiz degilseniz, muhtemelen kendisi bu ise uygun degildir.
    goz boyamak icin kullanilabilecek en aptal metottur. buna ragmen de bunu herkes kullanir. herkes de yer bu metodu. bir kisi masada daha cok kaliyorsa, daha cok calisiyordur, daha cok calisiyorsa daha cok hakediyordur maasini? ya da o kisi normalde 1 saatte bitecek isi bitirmiyor, gunlerce aslinda kaytarirken goz boyuyordur.

    burada kastettigim tipler, butun gun is yapmadigi halde mesaiden sonra saatlerce kalip evine gec giden, ve yine is yapmadigi halde bir sekilde bagli yasadigi, artik eli kolu, ayagi olmus masasindan ayrilamayan tiplerdir. yaziktir onlara.

    digerlerine de yaziktir. bu tipler cikmadigi icin, siz cikarken sizi de engellemeye calisirlar. her gun isiniz bittikten sonra size cikamayasiniz diye sanki, yeni is verirler. oyle ya, digerleri hala ofistedir, sizin ne isiniz var disarida? arkadaslarla mi icecektiniz? arkadas ne?
    eviniz aileniz mi bekler? eh, is hayati mesakkatli bir yolculuktur. bir takim fedakarliklar gerekir. siz en iyisi, karinizi, kocanizi, cocugunuzu bosverin, anneannesi dedesi buyutur, hem zaten az gorusmek aski da heyecanda tutar, degil mi? siz gec cikin isten, belki de hic evlenmezsiniz? ne guzel...

    bu mantiktaki insanlarin calismamasi, bir gemiye bindirilip bir gezegene gonderilmesi gerektigine tek inanan ben degilim**.
hesabın var mı? giriş yap