• insanın naif bünyesinde hafif bir kaos yaratma kapasitesine sahip mantıksız bir durumdur. ayrıca da sabahın beşinden beri uyutmayandır.

    düşünüp taşınıp yeter ulan artık diyip istifa vermeye girdiğiniz odadan "aslansın sen..." "gidemezsin ihtiyacımız var.." naralarıyla çıkalı birkaç gün olmuş, araya bayram tatili girmiştir. işsiz ve rahat bir hayata dair kurulmuş tüm programlar yalan olmakla olmamak arasındadır. birkaç saat sonra işyerine gitmeyip, telefonları kapamak da olasıdır, işyerine hiç bir şey olmamış gibi gidip her zaman ki işkenceyi donuk gözlerle çekmek de. bir de maaş var tabii. bir de çalışan bir insan olma mecburiyeti var.

    bir de , çocukluktan beri kendini gerçekleştirmekle ilgili hiç bir hayalinin gerçekleşmediğini, sana kalanın dandirik bi işyerindeki dandirik pozisyonun etiketi olduğunu 28 yaşında farkedip, ne bok yiyeceğini bilememek var.

    bir kaç saat sonra mesai başlayacaktır, az kalmıştır. kararsızlık nefes alıp vermeyi biraz zorlaştırır.

    istifa ettikten sonraki ilk iş günü diye bir şey aslında literatürde olmamalıdır.
  • herhangi bir günün iş günü olarak tanımlanabilmesi için, kişinin bir "iş" sahibi olması gerektiğine inanıyorum ben. yani işsiz güçsüz adamın "3 iş günü sonra banyo yapacağım" demesi anlamsız geliyor bana. buradan hareketle; istifa ettikten sonraki ilk iş günü; -aslında- yeni bir işe başlanmış olan ilk gün olmalıdır. bu nedenle istifa ettikten sonraki ilk iş gününde değil, istifa ettikten sonraki ilk günde ayaklarınıza hayvansı terliklerinizi geçirip tv izleme şansınız olacaktır. istifadan sonraki ilk iş günü, intifada için yüksek irtifa gerektirmeyen bir gündür -sanırım- ve delicesine bir iş yoğunluğu getirir hediye olarak.
  • -alo, şu istifa konusunu bi' daha konuşabilir miyiz efendim vaktiniz varsa?
  • isin en guzel gunudur.

    hele de gitmemeniz icin defalarca konusulmus, ve suc o anki mudurunuze bulunmus ve sirkete buyuk bir kayip olarak degerlendirildiyse istifaniz, azicik da simarirsiniz.

    calismaya devam edeceginiz 1 bucuk ay baldan tatli olur, pek kimse size is vermez, gec gelir erken gidersiniz, is arkadaslariniz ''ama ama ama gorusecegiz'' dedikce mutlu olursunuz.

    daha once sikintidan bayildiginiz icin zehir olan isi tin tin yaparsiniz, hic de koymaz.

    elbette bunlar (muhtemelen) eger turkiyede degilseniz, ego sahibi bir patronunuz yoksa ve yeni isiniz hazirsa gecerlidir.
  • istifa ettiğiniz işten hangi duygularla ayrıldığınıza göre modu değişen gündür.

    müdüre/patrona küfrederek ayrılıyorsanız; mutlu gündür. siklemezsiniz hiçbir şeyi hiç kimseyi. bir kaç iyi olduğunuz iş arkadaşınızla goygoyla geçirirsiniz gününüzü.

    severek ayrılmak durumundaysanız; buruk bir mutluluk vardır. özleyeceğinizi anlarsınız her şeyini. korkarsınız, "değecek mi acaba" diye düşünürsünüz hep.
hesabın var mı? giriş yap