• bir de hıdrellezde tuz yiyip kimseden konuşmadan yatma çeşidi vardır.rüyada ileride evleneceğiniz kişinin size su verdiğini görüyomuşsun,denemedim olmadı. benim tuzun iyot oranı düşük sanırım .
  • öyle dümdüz bir yatış değildir, formülleri vardır.
    her konuda olmasa da sanırım bu istekte inanç şartı arıyor sistem.
    önemli kararlar öncesi bir destek mekanizmasıdır ve en önemli olan ne kokular ne de duyulanlardır. en önemlisi renklerdir, açık ve seçik görülen renkler.
    öyle diyorlar.
  • uyurken kıbleye doğru sağ tarafına dönüp yatmak gereklidir. bazı renkler güzel haber bazı renkler kötü haberi temsil eder. sanırım 7 gün boyunca yapmalı ve o süreçte farz namazları da kılmalısınız.
  • bronz çağı'na ait hurafelerden biri.

    çölün ortasında adamcağız çaresiz. uyanık olduğu saatlerde hiçbir şey olmuyor. sabit bir monotonlukla ömür geçiyor. yegane aksiyon rüyalarda. rüyalar ki sanki hakikatin kapısını puslu bir karanlığın içinden aralayacakmış gibi duran, rüyalar ki tam mıhladım derken avucundan kayıp giden. o halde o bölgeye çalışmak lazım. kim bilebilecek bu işin yolunu yordamını? kabilenin mistik işlere bakan elemanı bilecek. eh, o da rüya aleminden medet umma konusunu bir kurallar manzumesine oturtacak ki emek harcamış desinler, oturduğu makamın hakkını vermiş desinler. herkes ekmeğinde. olaylar gelişir... ta ki insanlık doğayı gözlemleyebildiği akılcı analitik yöntemleri geliştirip işkembeden sallayarak yolunu bulan mistiklerin ipliğini pazara çıkarıncaya kadar.

    .
  • 7 sefere kadar aynı konu başlığının hayırlı mı hayırsız mı olduğunu sorgulayabildiğiniz dualı uyku. eğlence şurada başlıyor, eğer ki bu 7 seferde de size bir mesaj gelmezse, sürecin günahından sıyrılıyorsunuz. örnekleyelim: boşanmak günah*, siz boşanayım mı acaba hayırlı mı diye soruyorsunuz, 7 seferde de malak gibi uyuyup uyanıp bir şey hatırlamıyorsunuz. sonra ahirette efendim size soruyorlar, çocuğum neden boşandın diye. siz de sordum yahu ben, bir işaret gelmedi diyorsunuz ve hoop günah siliniyor.
    (bkz: yemezler)
  • sağıma yatınca vatikana dönmüş oluyorum, acaba yine de kabul olur mu diye merak ettiğim dini motiflerle süslenmiş batıl yatış *
  • bu gece hayatımda önemli bir karar almak için deneyeceğim. geçmişte işe yaramıştı, umarım bu gece de işe yarar.

    edit: sonucu çok fazla soran oldu cevaplayayim.
    ilk gece çok gergin geçti. karabasanlar kabuslar gördüm resmen, ama yeşil bir kumaşı çekip çıkardım içinden.
    ikinci gün daha geç uyudum, namaz ve tesbihat sürdü biraz. deliksiz bir uyku çektim. ve kuşlarla dolu bi ormandaydım. rengarenk kuşlar. ortamın güzelliğinden ötürü olumlu oldugunu dusunuyorum.
    maneviyat yönünden zayıfsanız arkadaşlar bence baya yoran bir süreç istihare. ben orta halli olamama rağmen kendime gelemedim hala. belkide fazla buyuttum gözümde, bakalım hayrola inşallah.
  • bir arkadaşım bir kaç yıl önce iş kurmak için yatmıştı.
    yeşil görmüş,gayet iyi diye düşünerek açtı işyerini.
    yarın karşılıksız çek düzenleme l davasının son celsesine girecek.
  • istihare, lügat manası itibariyle, allah’tan hayır dilemektir. yani yapılacak bir işin iyi mi, kötü mü olduğunu yahut o işi hemen mi, yoksa bir müddet sonra mı yapmanın daha iyi netice vereceğini anlamak ve kalbin o meseleye yatışmasını allah’tan dilemek ve istemektir.

    istihare peygamberimiz (asm)'in bir sünnetidir. ümmetine tavsiye ettiği bir duâ ve ibadet şeklidir. peygamberimiz (a.s.m.) istiharenin nasıl yapılacağını, hangi duânın okunacağını bizzat öğretmiştir. istiharenin ehemmiyeti hususunda câbir bin abdullah şöyle demektedir:

    “resulullah (a.s.m.) bize kur’ân’dan bir sûre öğretir gibi, büyük küçük işlerimizin hepsinde istihareyi öğretti ve şöyle buyurdu:
    ‘sizden biriniz bir işe kalben azmettiği zaman, iki rekât namaz kılsın.'” (buharî, küsuf: 75.)

    istihare namazı iki rekâttır. imam gazalî bu namazın birinci rekâtında fâtiha’dan sonra "kul yâ eyyühe’l-kâfirûne", ikinci rekâtında da "kul hüvellahu ehad" sûrelerinin okunmasını tavsiye eder. (imam gazalî. ihyâu ulûmiddîn. (daru ihyâi’l-kütübü’l-arabî) 1:207.)

    namazı kıldıktan sonra peygamberimiz (asm)'den rivayet edilen şu duâ okunur:

    "allâhümme estehiruke bi ilmike ve estakdiruke bi kudretike ve es'elüke min fadlike'l-azim. fe inneke takdiru ve lâ akdiru ve ta'lemu ve lâ a'lemu ve ente allâmu'l guyûb. allâhümme inkünte ta'lemu enne hâza'l-emre hayrun li fi dini ve meâşi ve âkıbeti emri ve âcili emri ve âcilihi. fekdurhu li ve yessirhu li summe bârik li fihi. ve in künte ta'lemu enne hâza'l-emre şerrun li fi dini ve maâşi ve âkıbeti emri ve âcili emri ve âcilihi f'asrifhu anni va'srifni anhu ve'kdur li el-hayra haysü kâne. sümme ardihi bihi." (buharî, teheccüt, 25, deavât, 49, tevhid, 10; tirmizi, vitr, 18; ibn mace, akâme, 188; ahmet b. hanbel, ııı/344).

    istihare duasının anlamı:
    "allah'ım yapmayı düşündüğüm şu işin işlenmesinden yahut terkinden hangisinin hayırlı olduğunu bana ilminle kolaylaştır. kudretinle senden güç istiyorum. senin büyük fazlından ihsan buyurmanı dilerim. şüphesiz senin her şeye gücün yeter; benim gücüm yetmez. sen bilirsin, ben bilemem. sen her şeyi çok iyi bilensin, allah'ım. eğer bu işi dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahiretimin sonucu bakımından benim için hayırlı olduğunu bilirsen o işi bana takdir et, kolaylaştır ve onu bana mübarek kıl. eğer bu işi; dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahiretimin sonucu bakımından benim için şer olarak bilirsen, onu benden, beni de ondan uzak eyle. nerede olursa olsun benim için hayır olanı takdir et. sonra da beni bu hayırla hoşnut buyur." (ibni mâce, ikametetü’s-salât: 188; buharî, küsuf, 75.)

    dua okunurken, “bu iş” şeklinde geçen yerlerde yapılması istenen iş zikredilir. bu şekilde duanın türkçesi okunabileceği gibi, arapça aslını okumak daha faziletlidir. duânın aslı, verdiğimiz bu kaynaklarda olduğu gibi, ilmihal kitaplarında da mevcuttur.

    kişi istihare ettikten sonra kalbi hangi tarafa meylederse onu yapmalı, istihareden önceki peşin hüküm ve kanaatini bırakmalı, kendi temayülüne dayanmalıdır. istihareye rağmen bir temayül ve gönül yatışması görülmediği takdirde, istihareyi tekrarlayabilir. bu sünnettir. bununla alâkalı olarak enes bin mâlik’in (r.a.) rivayet ettiği bir hadiste resulullah (a.s.m.) şöyle buyurmuştur:

    “ey enes, bir işi yapmayı niyet ettiğin zaman o iş hakkında yeniden yedi defa istihare et. sonra kalbinden geçen temayüle bak. çünkü hayır kalbinde doğan mânâdadır.” (tecrid tercemesi, 4:143.)

    iş acele olup da istihareyi tekrarlamak mümkün değilse şöyle duâ edilir:

    “allah’ım, hakkımda hayırlı olan ne ise onu nasip et. beni kendi halime bırakma.”

    ibni abidin, istihare eden kimsenin dileğinin uygun olup olmadığına işaret olarak şöyle bir kayda yer verir: (ibni âbidin, 1:461.)

    “yatmadan önce dua okunur ve abdestli olarak kıbleye yönelerek yatılır. rüyada beyaz veya yeşil görülürse o işin hayır olduğuna, siyah ve kırmızı görülürse de şer olduğuna işaret eder. şerli olandan kaçınmak icap eder.”

    bütün bunlarla birlikte istihare, müşkül durumlarda mü’minler için ruhî ve mânevî bir kuvvettir. bir işte tereddütte kalan bir mü’min iki rekât namaz kılarak cenab-ı hakka yönelir. teşebbüs edeceği iş, seçeceği hayat arkadaşı, dini, dünyası ve âhireti için hayırlıysa, gönlünde bu işe karşı bir ferahlık uyandırmasını, vücudunda bu işi yapabilmeye kudret ve kuvvet yaratmasını; şayet bu iş dini, dünyası ve âhireti için hayırlı değilse, gönlündeki meyli yok etmesini cenab-ı hakk'tan niyaz eder. içinde de bir hafiflik duyar. istihare ettiği şey hakkında kendisi için hayrın görüleceğine kalben emin olur. neticesinde râzı olur.
hesabın var mı? giriş yap