• her türlü açık ve kapalı istihbarat yapan,bağımsız veya bir örgüte bağlı eleman
  • (bkz: osbourne cox)
  • türkiye'dekileri abd'ye çalışır.
  • hafiye anlamına da gelir .türklerin çok büyük meziyetidir tarihinin öncülerindendir bu konuda gerek orta asyadaki türk devletleri gerek selçuklu da hafiyecilik kartogtafya haberleşme çok gelişmiştir cengiz han düşmanlarını bir nevi böyle gafil avlayip,ordusunun hızına böyle ivme katmistir.
  • susanı makbuldur.
  • bizim işe girmek için zambak kadar beyaz olmanız gerekir. bizim işte kalmak için kömür kadar kara olmanız gerekir.

    harry brunette, amerikan karşı-ıstihbarat bürosu üyesi, 1940'lı yıllar
  • askeriyede olanların spoletlerinde bonba gibi bir şey bulunur.
  • https://forum.memurlar.net/konu/2482136/1.sayfa

    2022 turkiyesinde otobüse parasız binmek için halk şoförünce deşifre edilen kişi.
  • gerçekten;

    "üç kuruş para vermemek için şoföre kimlik gösteren istihbaratçı mı olur?"

    amk

    tanım: değişik işler
  • - istihbaratçı deyince olayı gelen farklı bilgileri istihbarata dönüştüren kişi olarak adlandırıldığı için bu kavramı bir pozisyon adı gibi değil de bir meslek veya beceri seti olarak görmek daha iyidir.

    - bununla beraber farklı farklı istihbarat elemanı ünvanları olduğunu da bilmek gerekir. bunların hepsini değil ama bazılarını sıralayalım

    a) istihbarat meslek mensubu/memuru : bu daha çok bizde kullanılan bir unvan. kabaca ülkenin istihbarat teşkilatında maaş karşılığı çalışan kişi demek. bu kişiler ya saha elemanı ya da analist olarak başlar ve teşkilatın organizasyon şemasına göre yükselirler.

    b) haber elemanı/kaynağı : istihbarat teşkilatının kadrolu memuru olmadığı halde düzenli veya düzensiz haber sağlayan kişi demek. bu kişi gazeteci olur, iş adamı olur, öğrenci olur fark etmez. genel olarak görevi kendi ağı ve ortamından haber taşımaktır.

    c) asset : türkçeye "değer" veya "kaynak" olarak çeviriliyor. aslında temelde haber elemanı ile eşdeğer düşünebilirsiniz. belki bir farkı haber kaynağının yaptığından fazlasını yapabilmesidir. daha genel bir konsept. ne olduğu ile ile ilgili : (bkz: #108263330)

    d) case officer: genel olarak sahadaki istihbaratçılar ve haber kaynaklarından sorumlu memur/bürokrat demek. istihbaratçının bürokrat takımı bu kişilerden çıkar uzun vadede.

    e) etki ajanı : sızdığı ülkenin toplumunu hizmet verdiği teşkilatın ve ülkenin çıkarlarına göre yönlendiren kişi. ayrıntısı için : (bkz: #133166952)

    - bir istihbaratçı duruma göre bu etiketlerden birini veya bir kaçını bir arada taşıyabilir. veya durumu zaman içinde değişebilir. basit bir haber kaynağı olarak başlayıp sonradan ciddi pozisyonlarda kadro alanları bile oluyor.
hesabın var mı? giriş yap