• yakında tamamen gerçekleşecek gibi duran olay. bence betonla kaplasalar daha şık olurdu. mis gibi beton varken niye asfalt.

    https://twitter.com/…rnos/status/429014578060464128
  • mevcut zekamız ve kabiliyetimizle yapabileceklerimizin içerisinde en iyisidir.

    (bkz: istiklal caddesi/@pass)
  • derz kesme makinası görünüyor, yani komple bir kaplama işine benzemiyor.

    büyük ihtimalle tramvay raylarını eksene alıp sağ ve sol kısmına dar bir şerit uygulaması yapacaklar.

    kilit taşları tramvay ağırlığı ile sürekli deforme oldugu icin böyle bir yöntem izlenmis olabilir.

    not: yol mühendisiyim.
  • karadeniz sahilini komple asfaltlayan bir vatanın evlatları olduğumuzdan hiç şaşırmadığımzı durumdur.
    ayrıca ben daha taşla döşenip beş(5) yıldan daha fazla asfalt atılmadan bırakılan bir sokak-cadde görmedim.
    yolum var diyene asfalt dökme makinasıyla gidiyoruz. ha asfalt kalıyormu diye soran olursa, o da ya çöküyor, ya da yeniden taş döşeniyor.
    diyalektik böyle birşey işte
  • tomalar rahat geçebilsin diyedir. ne kadar korktular ya, inanılır gibi değil.
  • asfaltı olmayan cadde nasıl olur la diye sordurabilecek bir cadde olan istiklal'e yapılan. ben sormuyorum ama.
  • şu anda yamalar şeklinde taksit taksit başlamış uygulamadır ve caddenin ayağınızı burkmadan veya sendelemeden yürünecek tek kısmıdır. 6 ay ömür veriyorum.
  • asfaltlar arabalar içindir insanlar için değil, şunun adını koysunlar. insan istemiyoruz desinler de oyunu ona göre oynayalım.
  • korku insana herşeyi yaptırırmış.........
  • zemindeki taşlar tramvay ağırlığından değil; özellikle sabah erken saatlerde caddede serbest gezen arabaların ve tüm gün yine izinli oldukları için keyifle gezen otomobillerin, kamyonların, toma'ların ağırlığına dayanamadığı için parçalanıyor. bunu görmek için yol mühendisi olmak gerekmiyor nitekim kaldırım mühendisiyim. bizimkiler istanbul iklimindeki bir şehirde neden hala gevşek zemin üzerine ısrarla karo taş döşendiğinin sırrını çözebilecek kapasitede olsalar zaten 100 sene önce neden sokaklara karo taş değil de küp taş döşendiğini otomatik olarak anlarlardı.

    ama bizim belediyecilerimiz bütün dünyanın yürüyerek ziyaret ettiği bir caddenin zeminine, bir kenarına bastığınız zaman diğer tarafı kalkan, altından su sıçratan, yerde 5 cm'lik sivri yükseklikler ve çukurlar oluşturan, milleti sakatlayan, yürümeyi zorlaştıran bir taş sistemi döşediğini açıklayamıyor. kendileri de bilmiyor.

    tramvayın tünel durağının olduğu yere bundan 2 yıl kadar önce 3 farklı tipte küp taş döşediler deneme amaçlı. şu anda gayet düzgün durumda. ama asfalt yapıyorlar.

    ben bütün bunlar arasında bir bağlantı kuruyorum ama şimdi kalkıp belediyeye, belediyecilere eleştiri yapamıyoruz burda. bi de ben insan gibi eleştirmeyi bilmiyorum. hemen gg oluyor.
hesabın var mı? giriş yap