şükela:  tümü | bugün
  • bunun turistik amaçlı olanını almak için standart schengen vizesi başvuru formuna ek olarak bir de "family appendix" (form d) denen bir belgeyi doldurmak gerekir.. tüm çocuklarınızın (formda 10 çocukluk yer var, altına da "daha fazla çocuğunuz varsa bir form daha alın doldurun" diye eklemişler, sağolsunlar), kardeşlerinizin ve annenizin babanızın tabiyetini, doğum tarihini, ev adresini, ıvır zıvır bilgiyi sorarlar artık ne işlerine yarayacaksa.. isveç olacaklar bi de..
  • a aa.. turistik vize mi veriyolarmis? kulliyen yalan, turla gitmiyorsaniz turist olarak gitme hakkiniz yok dedi bana kendileri ama!?!... kraldan cok kralci olan adami oturtursan oraya boyle olur iste

    edit1: vercekleri gun arayip bi davetiye daha istediler sagolsunlar (hem de resmi tatilde)
    edit2: aldim valla aldim
  • 09:30 - 12:30 arası bu vize icin basvuruda bulunabiliyorsunuz, ancak 06:00'dan itibaren vize numarası verilmeye baslandıgı icin, 09 gibi giderseniz, muhtemelen o gün sıra size gelmez.

    07 gibi giden birisi 10. sıradan yer bulabiliyor kendisine. ancak bazı günler 17 kisiye ancak bakabilen memurların performansını dusunursek, tünel civarında sabahlayıp ilk sıraya yerlesmek akıllıca olur.
  • ticari vize için başvurduğunuzda sizden en son yediğiniz öğle yemeğine kaç para ödediğiniz sorulabilen. garip bir şekilde tüm sorulara ters yanıt verildiğinde alınabilen bir vize olduğu yaşanarak öğrenilmiştir.
  • 06:00 dan itibaren vize başvurusu sırası verilen vizedir, evet... gelin görün ki bu işin öncesi vardır, yarım (00:30) da gitmenize rağmen 10. sırayı alıp, iş sadece içeri girmeye kalınca, saat 10:30'da hala içeri alınmadıysanız yavaştan yusuflayın derim. o soğukta saatlerce beklemiş olmak sinirlerinizi laçka eder, akıllıysanız bu soğukta isveç'e gezmeye gitmezsiniz tabi.
  • eger ki vizeyi master icin aliyorsaniz yaklasik otuz bin ytl ye tekabul eden bir parayi teminat olarak gostermenizi isteyen -ki bu tanidik bir bankaci kanaliyla kolaylıkla halledilebilir- gosterdiginiz takdirde, family appendix i vs doldurup istenen tum belgeler de muntazam $ekilde teslim edilirse 6 haftada gayet rahat alinan vizedir.
  • kolay alınan bir vize ancak sıkıcı tarafları var tabi. turistik vize işlemleri için yaklaşık 2 hafta kadar bir süre ayırmanız gerekiyor. önce istanbul vize den randevu alıyorsunuz sonra oraya evrakları bırakıyorsunuz, bir haftaya size isveç konsolosluğundan randevu alıyorlar, oraya gidiyorsunuz, küçük bir mülakat ve fotograf falan çekimi akabinde bir sonraki hafta istanbul vize'ye pasaportunuz gelir diyorlar.
    ve ayrıca bazı diğer shengen ülkeleri gibi 6 aylık cok girişli değil kalacağınız gün kadar tek girişli vize verme olasılıkları yüksek, art niyetlerinizi karşılayacak cinsten değiller.
  • isveç konsolosluğu'nun vize ücreti olarak 125 "tl" isterken, aracı kurum olan istanbul vize'nin 25 "euro but only euro" istediği vize çeşidi..

    ha bir de, başvuru formu ve aile eki belgelerinin tamamen ingilizce doldurulması gerekiyormuş.. misal, türkiye yazan yerleri tipex ile sildirip turkey yaptırıyolar, o derece..
  • daha önce başka bir ülkeden schengen vizesi almış olanların, belgeleri tam olduğu sürece alırken zorlanmayacakları bir schengen vizesi türü.. önceden vize almamış olanlara sorular sorabiliyorlarmış.. örneğin, önceden vize almamış olsaydım; "bu mevsimde(12 kasım - 22 kasım) neden isveç?" diye soracaklarmış.. sonra gerek duymamışlar..

    ayrıca; (bkz: isveç konsolosluğu/@mavi gozlu ev)