201 entry daha
  • işçi haklıdır
  • her demiyelim % 90 oranlarında kazanılır
  • ateş olmayan yerden duman çıkmaz. ınsan kaynakları ve muhasebeden kaynaklı durum.
  • ulan adamların parası yok zaten ya kazanırsam diye açmıyor davayı genelde 3 kuruşu düşündüklerinden avukat yüzde yüz kazanırız demediği sürece hiçbir işçinin maçası yemiyor o davayı açmaya... açtımı da öttürüyor... bunun neresindan ayrımcılık çıkardınız anlayamadım. sen git fransa'ya da gör bakalım işçi hakları nerelerde... oralara da geleceğiz... o zaman görürsünüz.
  • çünkü düzen bozuk zaten. sadece çalışanlar haklarını bilmediği için bir çok şeye boyun egiyor. bunu gören kapitalist patron da "nasılsa boyun eğecekler" düşüncesi ile düzeni iyice bozuyor.

    tabi, hukuk alanında da bu yozlaşma oldukça, durumu nötrleyebilir günden güne.
  • pek katılamıyorum. genelde performansım düşük diye bir kağıt imzalatıp üstü kapalı tehdit ederek, tazminat ödemeden atıyorlar. mahkemede küsküyü yemeleri kadar doğal bir şey yok. eşşek gibi vereceksiniz o tazminatı.
  • türkiye'de iş mahkemesi işçiden yana ceza mahkemeleri devletten yanadır.
  • mavi yakayı bilmem. beyaz yaka için konuşacağım.
    öncelikle kurumsal bir yerde çalışıyorsanız işveren sizi kovarken aşırı bir stres yaşıyor. bunun bazı sebepleri var. mesela bazı firmalar turnovera kafayı takar, yurtdışındaki hr zone direktörü turnover inceler ve her ayrılan için rapor ister. yurtdışına ne kadar az rapor verirsen o kadar iyidir. çünkü o adamı işe alan sensin kovan da sensin. demek ki işe alım performansın zayıf.
    diğer sebep de çok ama çok büyük ihtimalle dava açarsa çalışanın kazanacak olmasıdır bu da işin itibar ve maddi yönü. bu sebeple işine son verilecek kişinin dava açamaması için gereken şartlar yerine getirilmeye çalışılır. bu bazı durumlarda o kişinin hemen kovulması gerektiğinden tam olarak uygulanamaz. genel olarak sulh yoluyla iş akdini sonlandırmaya bakar işveren. bunun için mesela ayrılırken 3-4 maaş sakal atar. ikale imzalatır. ikaleyi imzaladığınız anda dava dosyanızın çöpe gitmesini garantilersiniz.
    eğer acil paraya ihtiyacınız yoksa önünüze konan hiçbir evrağı imzalamadan avukata gidebilirsiniz. bu işi fabrikasyon yapan avukatlar çok var piyasada.

    şunu unutmayın, size performans değerlendirmesinde belirtilen bir eksikliğinizle ilgili eğitim vermesini talep edebilirsiniz işverenden. eğitim sonrası belli bir süre geçmesi gerekir ve performans tekrar değerlendirilir. yoksa vahiy inmiş gibi senin performansın zayıf diyemez.

    işe gidiş gelişleriniz mesai saatlerinizde aksama yoksa, hırsızlık gibi yüz kızartıcı bir suç işlemediyseniz işyerinizde, işverenin çok da yapacak bir şeyi yok.

    bazısı ihbarı öder kıdemi 1 ay bekletir dava açma süreniz boyunca. bunlar hiç önemli değil.
    sgk'ya da kod 4 sanırım bu kodla çıkışınızı verirse işsizlik maaşını da alırsınız şartlara göre 6-10 ay arası. ilk davanız 1-1,5yılda sonuçlanır işe iade davasıdır bu.

    genelde işe iade almaz işveren paranızı öder. veya psikopatsa mesela size oturmadığınız ildeki ofisi gösterir sana burada ihtiyac var der. elinizi kolunuzu bağlar. bunu yapmazsa kıdeminizi alırsınız, prim hakkınız varsa onu da alırsınız, tabi çalışma yılınıza göre 8 maaşa kadar tazminat da alırsınız. 2. dava daha uzun sürer. ama mutlaka kazanırsınız.

    velhasıl işveren sizden kurtulmaya bakar. öyle ya da böyle.
  • davalar kaç sene sürüyor onu da yazmak lazım. mesela bizim bir tanıdık kazandı ama 6-7 sene git gel yapmıştır.
  • bu konunun burada tartışılması abesle iştikal.
    ekşiciler işveren haklı da olsa, sermaye düşmanı oldukları için her zaman işvereni suçlu bulacaklardır.
    eziklik bunu gerektirir çünkü.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap