• çalışan çalışmayan vatandaş gözetmeksizin herkese maaş bağlanması önerisi referanduma sunulmuş ve %78 öneriye halk hayır demiştir.

    vatandaşlardan takla atması falan da istenmiyor. inanabiliyor musunuz. ama isviçre çomarları kabul etmemiş. medeniyetsizler...

    (bkz: hadi bi takla at oyna göreyim)

    haber

    --- spoiler ---
    isviçre'de her vatandaşa maaş bağlanması için yapılan referandumda ilk belirlemelere göre halkın yüzde 78'i öneriyi reddediyor
    isviçre'de yaşayan herkese maaş bağlanması konusunda yapılan referandumda ilk sonuçlara göre halkın 78'i öneriyi reddediyor.

    reuters'ın haberine göre öneriyi destekleyenler, çalışan-çalışmayan tüm isviçre vatandaşlarından yetişkinlere aylık 2 bin 500 dolar, 18 yaşın altındaki her çocuğa ise yaklaşık 650 dolar ödemeyi teklif ediyordu.

    hükümet de dahil teklife karşı çıkanlar ise bunun çok pahalıya mal olacağını ve ekonomiyi kötü etkileyeceğini söylüyordu. kabine, bu önerinin yıllık 213 milyar dolarlık maliyeti olacağının ve özellikle düşük ücretli çalışanların cesaretini kıracağının altını çizmişti.

    isviçre, vatandaşlarına koşulsuz maaş bağlanması konusunda referanduma giden ilk ülke oldu. öte yandan finlandiya gibi bazı ülkeler de benzer planları inceliyor.
    --- spoiler ---
  • ulan bizde olsa nüfus patlaması olur. 18 yaş altı 650 dolarsa 10 çocuk ayda 6500 dolar. iyii.. iyi..

    tanım: medeni ve ehli bir toplum olduklarının göstergesidir.
  • adamlar o kadar rahatlar ki garip garip fikirler ortaya koyup onu referandumla reddediyorlar. fanteziye bak
  • vatandaşların rahatça hayır dediği oylama. bizde hükümet herkesten bu parayı her ay almak istese bu müthiş halkım aynı oy oranıyla bu tasarıya evet derdi.
  • benim aklımın almadığı bir uygulama. halkın hayır demesini alıyor ama ondan öncesini ve eğer evet deseydi bu durumda nasıl olacaktı kısmını almıyor.

    herkes maaş alırsa kim çalışacak. yani para nereden gelecek de ödeme yapılacak. benim aklıma yatmayan şey bunu referanduma götüren adamların elinde 100 yıllık altın rezervi var da satıp satıp parasını halka dağıtacaklar.

    dünyada böyle bir ülkenin olabileceğini düşünemiyorum... nasıl olabilir.
  • yanlış hatırlamıyorsam bunlar yıllık tatil sürelerinin uzamasına da karşı çıkmıştı.

    http://www.bbc.com/news/world-europe-17335444

    tabi bu sefer ki referandum farklı.
  • bizde olsa , örnek veriyorum 58 milyon seçmen olacaksa 73 milyon evet çıkar
  • (bkz: karşı kantondaki piç hayır demiş)

    isviçre'de yaşayan türkler arasında geçen bir konuşmadan alıntı.
  • isviçrelilerden ziyade öncelikle bizde olsaydı diye düşündüğüm olay. seçmen başına 6 evet çıkar aq
  • arkadaşlar, hükümet bu parayı cebinden karşılamıyor tabii ki. vergilerden karşılayacak, isviçreliler de doğal olarak bunu reddetmiş. sen nasıl gss'ye, ötv'ye karşı çıkıyosan isviçreli de buna karşı çıkıyor
hesabın var mı? giriş yap