• kenan dogulu sarkisi.

    haksizlik bu, kara talih
    bitmiyor cilem
    gecmiyor ki karanligin,gunesi gorsem
    tutabilsem gozyaslarimi, karsina gelsem
    yedirebilsem kendime ben, sana diz coksem

    isyan bu, haykiris
    bosuna... seni beni sana getirmiyor ki yas
    allah'tan hic korkmasam, gelip sana sarilmaz miydim yar
    isyan bu, haykiris
    gozyaslarim yetmez ki topragina
    agitlarla, turkulerle anlatirim sevgimi yar sana...

    kara bahtim gulmuyor hic
    bitmiyor cilem
    her nefeste bir yil gecer, mevsimler biter
    verebilsem sevgilerimi, seni guldursem
    bana donsen bedenimi yere sermesen...

    isyan bu, haykiris
    bosuna... seni beni sana getirmiyor ki yas
    allah'tan hic korkmasam, gelip sana sarilmaz miydim yar
    isyan bu, haykiris
    gozyaslarim yetmez ki topragina
    agitlarla, turkulerle anlatirim sevgimi yar sana...

    guzel bir sarki olmasina ragmen kesfedilememis, cok sonralari 17 agustos depremi sonrasinda ekranlarda sikca yer almistir.
  • sarkinin klibi erzincan depremi (degil, 1 ekim 1995 dinar depremi imis) harabeleri arasinda cekilmisti, sonrasinda ne zaman deprem olsa bu klip ekrana suruldu.
  • şarkının klibi erzincan depremi değil 1995 dinar depremi sonrası ortaya çıkan enkazda çekilmişti. hiçte alakası yoktu şarkının depremle felan, albüm çıktı deprem oldu bu şarkıda öyle bişi oldu. bir kenan doğulu şarkısı.
  • bu şarkıda kenan doğulu "haksızlık buuu..." derken (ve şarkının aynı melodili farklı sözlü kısımlarında) sesini şahane bir şekilde titretmektedir. başka da hiçbir şarkısında rastlamamışımdır böyle bi tekniğine.
  • hayatımında unutamayacağım,bende küçüklüğüme dair anıları bol olan; çoğu kişinin hatırlayamadığı,belki hiç duymadığı bir kenan doğulu şarkısıdır, şimdi kenan doğulunun şarkılarıyla çakkıdı çakkıdı oynayan grubun hatırlamasının zor olduğu bir gerçektir galiba.
    ufacık bir çocuğun, yıllar sonra rüyalarına bile girebilecek bir etkiye sahip sözlere ve klibe sahiptir.depremi, gideni,kalanı ve çaresizi anlatır.klipte kenan doğulu enkazların arasında uzun saçıyla dolaşmaktadır,üzgündür, bina yıkıntılarının arasında çaresizce dolaşmaktadır; arka fonda ise bu şarkı vardır,bu görüntüyü ve şarkıyı algılayabilecek bir bünyenin hayatı boyunca unutamayacağı karelerdir....kenan doğulu belki de ilk defa ekranda bu kadar çaresiz görülmektedir, şarkı melodisi ve sözleriyle huzur verici ve can acıtıcı bir anı olarak rafta kalmaya devam eder...
  • 1994 yılında çıkan sımsıkı sıkı sıkı albümünün fazla değer görmeyen kenan doğulu şarkılarından birisi. özellikle ağıtlarla türkülerle anlatırım sevgimi sana dediği yer fazla hislidir.
  • turk pop muzik tarihinin en underrated sarkisi olabilir mi, sadece soruyorum, hem de en yaldizlisindan. bizim nesil icin, sarkinin bir donem sadece depremle ozdeslestirilmesi de cok aciklidir :/

    ah ya, sesim keske azcik guzel olaydi, bir oguzhan koc, bir tugce kandemir, bir merve ozbey yorumu katip; en icten, en nagmeli, en hisli, en duygusal, en arabeskvari benden yorumumu katip, su sarkiyi bi cover'layabilseydim keske...... keske........ gerci kenan o kadar mukemmel, kusursuz yorumluyor ki aslinda ustune asla cikilamaz, ama yeni nesillere bu sarkiyi tanitmak ve dinletmek isterdim........

    "tutabilsem gozyaslarimi, karsina gelsem
    yedirebilsem kendime ben, sana diz coksem
    isyan bu haykiris
    bosuna seni bana getirmiyor ki yas
    allahtan hic korkmasam
    gelip sana sarilmaz miydim yar?"
  • kenan doğulu’nun türevi, emsali olmayan parçasıdır. ses geçişleri iç titreten türdendir. mükemmel bir albümdü, içinde yer alan dokunaklı eserdir.
hesabın var mı? giriş yap