• gel dendiğinde gelen, git dendiğinde giden şey..
  • itaat eden ve itaat ettigi surece kar eden kisi.
  • (bkz: itaatsiz)
  • (bkz: muti)
    (bkz: ram)
  • söz dinleyen, buyruğa uyan, boyun eğen kişi.
  • akp seçmeninin genel tanımlaması. söz konusu kişiler sayıca çok olduklarını öne sürüp, sık sık kendi aralarında eğlenirler.
  • erotik ressam karolin fişekçi hanımefendinin romanı. ağır ayak fetişi ve submissive karakterimden dolayı yakınen takipteyimdir karolin hanımefendiyi. ne olursa olsun ne dense denilsin çok fena kölesi olmayı hayal etmekteyim, istemekteyim, arzulamaktayım (çok ciddiyim). dün itibariyle çorlu d&r'a kitabı gelmiş ve ben hemen almışımdır. bir hışımla deli gibi okudum. velhasıl ilk erotik femdom roman yerine daha çok male-dom öğelerin barındığı erotik bir roman olmuş. her ne kadar okumadığım için ahkam kesmek yakışık olmayacağı fekat yorumlardan konusunu az çok tahmin edebildiğim ".. 50 tonu" zamazingolarının yerli versiyonu olmuş gibi geldi bana. femdom romanda çok yalın kalmış. hatta hiç işlenmemiş.
    ikinci kez okuduğumda ki dediğim gibi yoğun bir şekilde hayranlık besliyorum, kitap karolin hanımın ilk kitabı ve inanılmaz akıcı insanı sıkmadan güzel kurgulanmış. ayrıca kitabın sonunda çok güzel bir ters köşede var. tamamen femdom öğelerin işlendiği bir kitap yerine daha çok baskı altında büyümüş bir adam ve kendini keşfeden bir kadının hikayesi.
    kitap boyunca beklentim mine'nin dominasyonu öğrenmesi ve bunu yaşarken kendini sorgulaması yada o anda hissettikleri, kadın - erkek ilişkilerini dominasyonda nereye konumlandıracağı falandı. beklentilerimi şu andaki bu olgulara açlık yüzünden yüksek tuttum. fakat bir kadın ve erkeğin ilişkisi üzerine yazılmış gayet güzel bir kitap olmuş. sonuç olarak alınıp okunması gereken bir kitap.
    edebi olarak ise ahkam kesebilecek kadar kendimi yeterli bulmuyorum. yinede ellerine sağlık, karolin hanım hava raporunu bile yazsa aynı heyecanla okurum.

    edit : ikinci kez okuyunca aklın başa gelmesi..
  • bir çok okuyucuya göre son derece pornografik bulunabilecek tasvirlerine rağmen aslında güzelce anlatılmış bir dönüşüm hikayesidir. romanın baş karakterleri mine ve fuat'ın yaşadıkları dönüşümü, evet yukarıda ceyar yuving'in de değindiği gibi romanın sonunda ortaya çıkan anlatıcıdan dinleriz. romanı bitirdikten sonra neden böyle bir dönüşüm ve anlatım tekniğini seçtiğini düşününce, kitabın yazarı karolin fişekçi'nin orhan pamuk'la bir zamanlar sevgili olmasının bir işe yaradığını anlıyorsunuz. (bkz: beyaz kale)
  • kişinin kendi rızasıyla hayatının tamamen ya da bir kısmının kontrolünü bir başkasına vermesi sonucu o kişiye olan edilgen rolüdür.

    itaatkar olmak bir seçimdir. ve bir itaatkar, itaatkar olmayı seçti diye her önüne gelene (özellikle kendini efendi olarak tanıtan sahte efendi görünümlü seks düşkünlerine) itaat etmek mecburiyetinde değildir. cunku itaat kazanılan, eşsiz bir hediyedir. zorla alınamaz.

    efendi sadece şiddetiyle değil, merhametiyle de, samimiyetiyle de itaatkarın itaatini kazandığı zaman itaatkarın itaati gerçek anlamını kazanır.

    (bkz: bdsm)
hesabın var mı? giriş yap