• www.italki.com adresinden erişilebilecek web sitesi. bildiğiniz dilleri ve öğrenmek istediğiniz dilleri seciyorsunuz sonra site size kayıtlı olan kullanıcılar arasından sizin öğrenmek istediğiniz dili konusabilen ve bildiğiniz dilleri öğrenmek isteyenleri bir bir önünüze sıralıyor.
  • dil öğrenme ve geliştirme amaçlı kurulan yeni bir platform.anadilinizi hangi dili ne kadar bildiğinizi seçerek başlıyorsunuz.kendinize partner buluyorsunuz ve onunla sohbet ediyorsunuz.yeni bir lisan öğrenenler için teşvik edici ve yararlı bir portal.

    adresi ise
    http://www.italki.com/
  • online öğretmenlerden dil öğrenebileceğiniz gibi arkadaşlar edinerek ve onlarla sohbet ederek de bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. diyelim ki siz iyi derecede ingilizce biliyorsunuz, üstüne bir de türksünüz, yunanca öğrenmek istiyorsunuz. profilinizi bu şekilde dolduruyorsunuz ve anadili yunanca olan, bunun yanında türkçe ya da ingilizce öğrenmek isteyen insanların listesi çıkıyor önünüze. karşılıklı dil öğretiyorsunuz, gayet keyifli. tek olumsuz yanı chat aparatının kullanışsızlığı. mesaj geldiğinde sürekli garip bir ses çıkarıyor, eskiden o sesi bile kapatamıyorduk, şimdi kapatmaya izin vermişler allahtan. diyelim ki siz site içinde geziniyor, bir yandan da bir arkadaşınızla site üzerinden sohbet ediyorsunuz, o gıcık chat penceresi size gelen her mesajda gezmek olduğunuz sitenin önünde açılıyor. yani msndeki gibi o aşağıda turuncu turuncu yanıp beklesin, ben işim bitince sohbete devam ederim deme şansınız yok. illa herşeyi bırakıp sohbete devam edeceksiniz. siteye dair gördüğüm tek olumsuzluk bu. bunun dışında istediğiniz dilde döküman indirebiliyorsunuz, kendiniz dilinizle ilgili yardımcı döküman hazırlayıp siteye upload edebiliyorsunuz. sonuç olarak gayet güzel ve keyifli bir site.
  • sharedtalk.com klonu site
  • kuruluş fikri açısından gayet cazip, site içi aktif insanların çeşitliliği harbiden insana dünyayı tanıma fırsatı tanıyor, hele bir de mesajlara cevap alabilsen!! asıl sorun aradığın kategoridekilerin (native english speaker, learning turkish) hemen hepsinin hanzo bir yığın güzide vatandaşımız tarafından seri follow'lanması neticesinde payına düşenin çok az olması. kardeşim işi olmayan meşgul etmesin dükkanın önünü yaw, işimiz var gücümüz var!
  • özellikle not defteri ve soru sorma kısmının çok faydasını gördüğüm site. bir yazı yazıyorsunuz not defteri bölümüne, yarım saat ya da bir saat içinde anadili ingilizce olan biri bu yazınızı düzeltiyor. soru sorma kısmı da aynı şekilde, genelde buralara cevap verenler italki üzerinden profesyonel ders veren öğretmenler oluyor bu da bir şekilde onlar için tanıtım yerine geçiyor. partner kısmı biraz sıkıntılı, türkçe öğrenmek isteyen ve anadili ingilizce olan çok az kişi var.

    online olarak ders vermek mümkün hatta gerçekten güzel paralar kazanılabilir. saati ortalama 50-100 tl arasında değişiyor tabii italki'nin de bir kesintisi var ama yine de iyi para.
  • demek yıkılmadın hala italki. seninle güzel diller öğrendim. yazdım, yazıştım. geliştirdim dilimi. bazen defteri açıp bakardım yazmak için. yakın zamanda tekrar döneceğim sana italki, özlemle...
  • ücretli kısmı süper çalışıyor ancak ücretsiz kısmı (language exchange) o kadar etkin değil. türkçe öğrenmek isteyen insanlar var ama şimdiye kadar çok da fazla verimli bir diyalog kuramadım. ücretli kısım için de birinden deneme dersi aldım, gerçekten memnun kalıp sonrasında paket de satın aldım. özellikle de doların zıpladığı bu günlerde pek ucuz değil ancak türkiye'deki muadillerinin yanında astronomik de değil. deneme dersleri (30 dakika oluyor) 5-10 usd arasında değişiyor. sonrasında profesyonel öğretmen olanların saatlik ders ücretleri tek dersler için 10-20 usd civarı oluyor, paket olarak alınırsa (10 x 60 dk ya da 10 x 30 dakika gibi) 8-15 usd aralığına kadar düşebiliyor. community tutorlar'ın yani profesyonel öğretmen olmayanların ders ücretleri görece daha uygun. ancak gördüğüm kadarıyla yaş ortalamaları da düşük.

    bu arada son günlerde iki güzel şey oldu öncelikle paypal altyapısı ile kredi kartından direkt ödeme yapılabilir hale geldi, bu sayede skrill falan gibi sistemlere üye olmaktan kurtuluyoruz, paypal'ın türkiye'de çalışmaması da bunu etkilemiyor. ayrıca itc dedikleri para biriminden vazgeçmişler, zaten 10 itc = 1 usd şeklinde sabit bir kuru vardı ve gereksiz karışıklık yapıyordu. artık her şey direkt usd üzerinden.

    bu linkten referansımla üye olup para aktarırsanız hem siz, hem ben 10 usd kazanıyoruz. hiç kusura bakma kardeş sana 10 usd kazandırmaya niyetim yok diyorsanız direkt buradan referans falan olmadan ana sayfasına gidebilirsiniz.
  • sıfır kredi üzerine ödeme yapmak yerine 10 dolar kredi alarak başlamak istiyorsanız, şu linkten üye olmanızın yeterli olacağı, dil öğrenmek için muhteşem yararlı site.
  • benim gibi facebook hesabı olmayanların sanırım üye olabilme şansı yok.
hesabın var mı? giriş yap