• "her devletin bir ordusu olmalidir" felsefesinden hareketle kurulmustur. en son basarili operasyonunu 1957 yılında milano'ya bagli bir kasabada kuyuya dusen bir keciyi kurtararak gerceklestirmistir. bagimsiz arastirma kurumlari tarafindan yapilan arastirmalar sonucunda dunyanin en gereksiz 10 kurumundan biri oldugu belirlenmistir.
  • "bu dunyanin en kotu askerleri avusturyalilardir. onlar da zaferi tadabilsin diye tanri italyanlari yaratmistir."
    (bkz: napoleon bonaparte)

    "ben italya neredeyse zafer orada saniyordum, meger zafer neredeyse italya oradaymis."
    (bkz: adolf hitler)
  • (bkz: mediterraneo)
    ayrıca bir de italyan donanması vardır, bir gemide başbaşa kalan bir grup italyan erkeği ne kadar savaşçı ruhlu olabilirse o kadar savaşçıdırlar.
  • ikinci dünya savaşı sırasında paso mandolin çalmışlardır.
    (bkz: yüzbaşı corellinin mandolini)
  • vakitlerini isviçre ordusuyla japon kale maç yaparak değerlendirirler.
  • tatbikat maksadıyla norveç'in (düzeltme için hüseyin şevki topuz'a teşekkürler) kristiansand şehri yerine isveç'in kristianstad kentine gitmiş bir ordudur. ya da tam tersiydi; kristianstad'a gitmeleri gerekirken uçakları kristiansand'a inmişti. krneyse neticede o derece güven telkin eden bir ordudur.
  • kosova'nin decan bolgesinde bulunan, nato birligini bu ordunun neferleri olusturur. kosovada beni en cok sasirtan hadiseleri bu kampta yasadim. oncelikle yemekhanede baslangic olarak cesitli salamlar, peynirler verilmesiydi. ana yemek olarak balik, tavuk, iki cesit makarna; tatli olarak da tiramisu olmasiydi. hadi bunlari gectik, nato birligi, zenginlik dedik.

    oturma bolumune gectigimizde butun masalarda birer sise sarap oldugunda artik kafamda kiskanclik baslamisti. en sonunda kantinde espresso makinesi ve ufak capta bir bar (grappa, limoncello, cesitli biralar, viski, vs) gorunce kiskanclik artik isyana donmustu.
  • elit birliğinin şapkasının üzerinde tüy olan ve 10 atıştan 1 ini hedefe isabet ettirenlere madalya veren ordu. ancak sanılanın aksine son başarılı operasyonunu yeni atlantis cumhuriyetini batırarak 1964te yapmıştır, düşmanınızın böyle bir müttefiki olması kazanma şansınızı arttırır.

    edit yeni atlantis değil rose adası cumhuriyetine karşı zafer kazanmışlar aslında gelen enformasyona göre
  • avrupa'da sadece yunanistan ve türkiye ordusu gibi eşcinselliği hastalık olarak gören ordu..
hesabın var mı? giriş yap