• bugünkü resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren düzenleme.

    buna göre, güney afrika'dan ithal edilen ve silindir hacmi 1500 cm3'ü geçen fakat 1600 cm3'ü geçmeyen araçlar için ek %10 toki vergisi alınacak. bu %10'luk ek vergi toki fonuna aktarılacak.

    kaynak: http://m.borsagundem.com/…-haberleri/20170601072644

    güney afrika'da üretim yapan bazı firmalar ise şunlar:
    " bmw south africa, delta motor corporation, toyota, ford motor company, nissan, volkswagen ve fiat gibi üreticiler pazarda yer almakta ve sağ-elli sürüş platformları, yedek parçalar ve destek sistemleri üretmekte ve ihraç etmektedirler. ağır araç üreticileri arasında ise ıveco south africa, man truck & bus s.a.; scania south africa (pty) ltd; erf south africa ve tyco truck gibi firmalar mevcuttur."
  • burdan bakınca sanki birini hedefleyip de onu kucağa oturtmuşlar gibi duran bir vergi.

    - silindir hacmi 1500 cm3'ü geçen fakat 1600 cm3'ü geçmeyen

    - güney afrika'dan ithal edilen
  • koy amına koy koy koy.

    sermaye ile üretim yapmak yerine her sene 3 er tane bmw, merdedes, audi alsam 2 senenin sonunda sattığımda toplam şirket karım, faliyet karımdan daha fazla oluyor.

    gerçekten üretmenin hiçbir amacı kalmadı ülkede. onu geçtim inşaat bile karsız bi alan oldu. (100-200 üstü konut yapıyorsan o başka)

    geçen kasımda 110 bin olan suvun 2. eli şuan 155bin.
    geçen sene 150bin olan c sınıfı araba şuan 230 bin falan.

    10 tane alıp kenara koyduğumda bi sonraki sene ettiğim kar, şirketimin yıllık gelirini geçiyor lan. risk yok hiçbir şey yok. kapalı garaja çek arabaları, bakımını yap tertemiz tut, hatta biraz kullan kirala 10bin km olunca seneye sat. zahmetsiz para kazanma ülkesi olduk iyice. bunun sonu hiç iyi değil.
  • trollük veya yalan olduğunu düşündüğüm şey.

    eğer gerçekse:
    (bkz: #62727683)

    edit: abbbboooooovvvvvvv.... gerçekmiş ya la.
    ört hacı ört ört ört. bitmişiz okeye dönüyoruz resmen.
  • bence bu mahzuru yok yerli otomobil çıkana kadar
  • kaynak: http://www.resmigazete.gov.tr/…7/06/20170601-19.pdf

    "bu kararın amacı, avrupa birliği ve türkiye'nin diğer ülkelerle imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarının; anlaşma hükümleri, ülkeler ve eşya açısından farklılık arz etmesi sonucunda ülkemiz aleyhine ortaya çıkan tarife farklılığının giderilmesini sağlamaktır."

    fiyatlara etkisi muhtemelen yüzde 10+kdv+ötv şeklinde olacak olup, sebebi mantıklı olsa da elde edilecek gelirin toki'ye aktarılmasının sorgulanabilir olduğu artıştır.

    avrupa birliği, abd de dahil olmak üzere birçok ülkeyle serbest ticaret anlaşması imzalarken gümrük birliği üyesi türkiye, bu anlaşmalara dahil edilmemektedir. bu durum da türkiye'nin aynen amaç kısmında ifade edildiği gibi aleyhine sonuçlar doğurabilecek potansiyele sahiptir. öte yandan mevzubahis firmaların bazılarına vaktinde "gel bizde üret" baskısı yapıldığını da hatırlamakta fayda var.

    ben de isterdim bu kaynak toki'ye gitmesin, arge olarak ülkemize dönsün ama kararın motivasyonunda eleştirecek bir şey görmüyorum. her ülke zaman zaman kendisini korumaya yönelik tedbirler alır; mesela abd, yeri gelir türk çeliğine kota uygular yeri gelir (daha yeni geldi bunun yeri) kanada'dan ithal ettiği ahşap ve odun ürünlerine kendi üreticilerini korumak için kota uygular.

    düzeltme: trmert uyardı abd'nin kanada'dan ihraç ettiği gibi bir tutarsızlığa imza atmışım, ithalat olarak düzeltildi.
  • 10 yıllık arabam gittikçe gözüme daha güzel gözüküyor arabalara zam geldikçe. yeni araba almak için kaynakları boşa harcamak yerine eski arabanın bakımına 3-5 kuruş harcamak daha makul.
  • elektrik faturasından trt vergisi aldınız tv ile bağlantı kurarak -ki bu gözünün üzerinde kaş var kadar zorlama bir sebep-

    arabada yatıp kalkan tipler yüzünden mi bu vergi ? yani bunun nasıl bir açıklaması olabilir ?
  • bir de %5 özel iletişim vergisi ekleselermiş tadından yenmezmiş
hesabın var mı? giriş yap