• 2019'da seçime girecek ittifak içerisindeki partilere verilen oyların sayım şekli ve yöntemidir.

    öncelikle aşağıdaki başlıkta her iki partiye oy verilme hakkından bahsedilmiş.

    (bkz: ittifaka oy verenlere iki oy hakkı verilmesi)

    peki sayım noktasında bu iş tam olarak ne şekilde gerçekleşecek? bence bu yeni sistem tamamen hataya ve en önemlisi suistimale açıktır.

    örneğin vatandaş geldi ve her iki partiye mührü bastı. oy sayanlar da sehven veya kasten ittifaka iki oy yazdı. o zaman ne olacak? ben şimdiden söyleyim bu tür hatalar çok yapılacak. (hata dedim ama siz anlayın işte)

    hatta ve hatta vatandaş geldi tek bir mühür bastı, oy sayımı yapan da dedi ki, bu basılan mühür hem akp'ye hem mhp'ye verilmiş, o zaman benim bunu 2 oy olarak saymam lazım! bakın bunlar yapılacak o zaman siz görün şenliği.

    bu yeni ittifak sistemi, seçim sistemini feci şekilde suistimale açık hale getiriyor. bakın şimdiden söyleyim, seçim günü bu oy sayımını tam olarak anlamayan veya işine geldiği gibi anlayanlar oy sayımında ciddi hatalar yapacaklar. öyle bir kaos ortamı oluşacak ki kimse işin içinden çıkamayacak. umarım böyle olmaz ama görünen yok kılavuz istemez.
  • çok önemli bir konu. o yüzden tüm partilerin adaletli bir seçim olması için her sandıkta iyi örgütlenmesi gerekiyor... yoksa bu seçimde çok hile döner.

    ayrıca bir seçimde aynı ittifak da yer alan ayrı iki partiye oy verebilmek ve bu oyların geçerli sayılması cidden çok sakat bir durum... daha yerinde bir uygulama yapılabilirdi.
hesabın var mı? giriş yap