• itu kimya metalurji fakultesi bünyesinde bulunan,fakat fakültenin en sapa yerine atılmış olan bölüm.

    ayrıca;
    (bkz: hastasıyım)
  • bir koridor yanımızda lab.'ları olduğu için ürettikleri, test ettikleri veya tanıttıkları gıdalardan arada bir beslendiğimiz bölüm.
  • odtü gida mühendisliği bölümü ile hep rekabet halinde olan, onlardan daha fazla pratiğe yönelik, ege gıda mühendisliği'nden de daha teknik mühendisler yetiştirdiği iddiasında olan bölüm..doğru mudur bilemem..ayrıca hala istanbul'daki tek gıda mühendisliği bölümüdür..
  • ezber ağırlıklı derslerinin yanı sıra, termodinamik, ısı aktarımı gibi mühendislik derslerinin de yoğun olarak işlendiği, her ne kadar gıdanın da mühendisliği mi olurmuş denilmesine rağmen, en az diğer mühendislikler kadar mühendislik bilgisine sahip mezunlar veren bölüm.
  • içinde bulunduğu fakültenin diğer iki bölümüne göre hem çok daha yüksek puanla girilen hem de eğitiminin çok daha zor olmasına rağmen, yıllardır proje aşamasında kalan kendi adında bir fakülteye sahip olamamış okkalı bölüm
  • istanbul'da gıda mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumudur kendileri. başarılı öğrencileri ödüllendirmek ve teşvik etmek için her yıl başarı ödülleri verilir. 2004 yılından itibaren american board of engineering and technology (abet) kurumunun uluslararası akreditasyon denetimine girmiş ve aralıksız olarak abet akreditasyonu ile eğitime devam etmektedir. öğrenci kontenjanı yıllar önce 50 yeni öğrenciydi ama hala öyle mi? bilemiyorum...
  • güzel bölümdür, "tıp/diş istiyorduk nereye düştük biz aq" modunda olan öğrenciler için tavsiyemdir. diğer mühendislik öğrencileri de(kimya hariç) ders programınıza bakınca "sizin niye bu kadar gevşek lan!!! niye 3 ibt var layn rrrrrrreeeeeee!! 1!11!" diye rage atması muhtemeldir.

    not: o makine mühendislerinin burnunu kıvırdığı program da kaliteli eğitim verir, canınızı sıkmayın.
hesabın var mı? giriş yap