• 2002 türkiye ikinci güzeli olan hatunun mezun olduğu okul ve bölüm
  • türkiye'nin ilk üniversitelerinden olan itünün yine ilk fakültelerinden biri olan itü makina fakültesi eskiden bünyesinden uçak v.b bir çok bölümü de barındırırmış. daha sonraları itü deki her mühendisliğe bi fakülte anlayışı sayesinde son durum olarak sadece makina ve tekstil bölümleri kalmıştır. önümüzdeki yıllarda makina mühendisliğinin alt kolları olan imalat ve mekatronik ana alt dalları da birer bölüm haline getirilecektir. tekstilciler sayesinde uzaktan abaza bi okul olma görüntüsünden kurtulan ancak içeriden bakıldığında tekstilci kızların yine sadece tekstilden erkeklerle takıldığını gördüğümüz fakülte... fakültenin ayrıca bünyesinde ceptelefonlarının cekmediği bi kantin ve bahçesinde eskiden kalma bir uçak bulunur. girenlerin 5 seneden önce çıkmak için kastığı bazılarının ise usanıp sıkılmadan çapla birlikte 3 senede bitirmeyi deneyip daha sonra bunun yönetmelikçe mümkün olmadığını anladığı fakültedir.(bkz: itü makinadaki uçak)
  • bizim zamanımızda "beyaz kantin" tabie edilen alternatif bir kantini vardı, dışarıdaki halı sahanın altında. sonra kapattılar. ah beyaz kantin ah.
  • abet kriterleri yüzünden insanların yaratıcılığının köreltildiği, öğretimin git gide kötüleştiği fakat öğrencilerine mühendis bakış açısını kazandırabilen güzide bölüm
  • sevmekten bikmadigim bir bolumdur kendisi..
  • a: itumak ogrencisi
    b: itu i$letme veya mimarlik fakultesi ogrencisi

    a- olm sizin fakultede bi dolu kiz var ya ne guzel, civil civil..
    b- oyle deme be usta, gorduklerinin yarisi inek, kalan yarisi da tikky[mimarlik]. (opsiyonel; cirkin [i$letmeci])
    a- olsun be abi, bizde o da yok ya??
    b- hadi be sende, cagla kubat sizin orda 4 yil okumadi demi?
    a- haa evet, eheheu

    yapmayin etmeyin, bu diyalog bir yil da gecmesin muhendis ortamlarda*.
  • hakkında söylenenleri duydukça (10 erkeğe 1 erkek vs gibi) tüylerimi ürperten bölüm. büyük ihtimalle de bu bölümü kazanacam hadi bakalım hayırlısı...

    edit: bugün 10:30 itibarıyla kazandığım bölüm. bakalım itü makina efsaneleri doğru muymuş...
  • gumussuyunda bulunmasi sayesinde ogrencilerine ders aralarinda surekli kizilkayalarda hamburger yada bambide kasarli durum doner yiyebilme arkasindan da bir bira icip derse pek hos bir sekilde gitme avantaji sunan, ancak bunu cok yapan insanlarin bu bolumdeki hangi sinifta okursa okusun o seneyi birkac dersten kalmadan gecme sansinin olmadigi guzide bolum. kocaman koridorlari buyuk siniflari ile diger okullardan farkli bir goruntuye sahip olmakla beraber kutuphanesi bambaska bir harikaliga sahiptir bu bolumun kampusunun.bu nedenle itu gibi bir universitede makina gibi cok zor bir bolum okumak cok zor da olsa,dersler cok kastirsa da bir baska keyiftir.ayrica mezun olundugunda gercek anlamda makina muhendisi yetistirdigine inandigim birkac okuldan birisi.
  • bi şekilde 1992 de girdiğim fakat hala çıkamadığım,
    dış cephe restorasyonunun başlangıç ve bitiş tarihleri arasında bir buçuk sene zaman bulunan,
    eski kantini kıraathaneye yenisi site aile gazinosuna benzeyen,
    "meşhur" beyaz kantini genelde beyaz türkçüklerce kullanilan,
    hasan özoklav adli efsane mekanikçiyi yetiştirmiş,
    bi şekilde daha çok teoride iyi eğitim verebilen almak isteyene (ben pek istemedim valla),
    içinde a101 adli bir zindan barindiran,
    kolay taklit edilebilsin diye imzami basitleştirmeme neden olan (hala ayni imzayi kullaniyorum),
    kışın gümüşsuyundan esen rüzgar sebebiyle kapısına ulaşıncaya kadar yüz felci geçirten
    bi çeşit üniversite fakültesi
  • bu sene bu fakülte bünyesinde açılan moda tasarımı bölümü ve bu bölümü kazanan 100lerce yeni kız öğrenci sayesinde fakülte genelindeki erkek öğrenci oranı %98'e düşmüştür.
    uzmanlar tarafından bu sene fakültedeki erkek öğrencilerin daha az sakallı, daha alternatif giyimli, fiziksel olarak daha "az" system of a down grubu üyelerine benzemeye başladıkları gözlemlenmektedir.
hesabın var mı? giriş yap