347 entry daha
  • siz mühendislikteki başarıyı sadece okuduğu okulda gören arkadaşlar çalışma ve sosyal pardon asosyal hayatınızda başarılar dilerim.
  • linkedin'de bir de tersten bir arama yapın. bu üniversitelerden mezun insanların mevcut pozisyonlarına bakın. çoğunluğunun mevcut durumda türk bankalarında mühendislikten uzak operasyon yaptığını görürsünüz. iyi bir çocuk olursanız, arada bir iki tane de google'da çalışan şirin görebilirsiniz.
  • merkezi yerleştirme sınavında bu okullara girenlerden daha düşük puan alan gençlerdir. eğitim genelde tüm üniversitelerde benzerdir. başlıkta belirtilen okullardan mezun olanların ingilizce yetkinlik düzeyi belirgin bir şekilde yüksek olmak ile birlikte mesleki bilgi anlamında diğerlerinden çok farklı olduklarını düşünmüyorum. mesleki beceri kesinlikle kişinin kendi motivasyonuyla gelişir.
  • anlasilan kompleksli bir arkadas acmis basligi, ama yine de insan gibi cevap vermek gerekirse: etiket olmadan mezun olunca daha cok tırnaklariyla kaziyarak bireysel olarak üzerine daha cok koyarak bir yerlere gelmek gerekiyor. yaptim mi yaptim, 3. isimde 5 yıl sonra itülü bogazicili arkadaslarin muhtemelen kazandiginin 4 katı kazaniyorum. olay üniversitede, etikette degil bireyde kardesim...

    dip not: ülke o kadar les hal aldi ki bence artik bogazici itü odtülülerin de iyi bir maasla bu ülkede kaliteli bir muhendislik yapmasi zor, tavsiyem gidebilen gitsin...
  • bahsi geçen okulları kazanan yaşdaşlarına nazaran elle tutulur kayda değer bir başarı gösterememiş kitledir. hayata bir adım geriden başlayacak ve kendilerini geliştirmeleri ölçüsünde adımlarını ilerletecek olanlardır ayrıca.
  • aslında sanılanın aksine okulun payı fazla değildir. mühendislik gibi bölümlerde kişinin kendini ne kadar geliştirdiği önemlidir.
  • üniversite bir kültürdür. her üniversitenin kendi kültürü vardır.

    üniversiteden beklenilmesi gereken, öğrenmeyi öğrenmek, araştırmaya teşvik edilmek, çalışma alışkanlığı kazandırılmak, bilimin temelini anlamak, vizyon kazanmak, sosyal beceri kazanmak, sosyal çevre edinmek, mezun dayanışmasına katılmak gibi kişisel gelişim potansiyelleridir.

    bu yüzden iyi üniversite ile kötü üniversite arasında fark vardır. lise mezunu ile üniversite mezunu farklıdır. önemli olan iyi üniversitenin kültürünü benimsemektir. elbette iyi üniversiteden mezun, üniversite kültürünü benimseyememiş kalitesiz mühendisler de çokça olacaktır.

    sonuçta 5 yılda üniversitede okumak için vereceğiniz paraya en iyi üniversitelerden 10 kat daha yoğun ve hızlandırılmış kursları alabilirsiniz. ama bu size sadece teknik bir değer katar, birey olarak değer bir katmaz.

    iyi üniversitenin birey olarak size katkı yapma şansı daha yüksek olacaktır, bu yüzden iyi üniversite mezunları iş hayatında ve sosyal hayatta, dışarıdan kurslar/eğitimler bitirmiş teknik olarak daha donanımlı lise mezunundan veya kötü üniversite mezunundan daha ön plandadır.

    üniversite değerlendirmelerine bu gözle bakılması gerekmektedir.
  • muhtemelen hayatlarında iş başvurusu yapmamış dünyadan bi haber olan ergen dallamaların açacağı bir başlık.

    gelinen gün itibari ile pek çok yerde hangi okul okuduğunuz çok fazla önem arz etmiyor.

    ne kadar donanımlı ve becerikli olduğunuz o okullardan aldığınız kağıt parçalarından çok daha değerli sevgili gerizekalılar.

    2 üniversite diploması olan biri olarak konuşuyorum. hayat sizin küçük beyninizde kurduğunuz gibi değil sevgili ergenler.
  • bu 3 üniversitenin mezunlarının kurduğu tek bir dünya markası var mı acaba ?

    whatsap,facebook,uber,iphone vs.

    hava cıva,geçiniz.
  • arkadaşlarımın çoğu başlıkta adı geçen üniversitelerden mezun olanlardan daha fazla kazandığı için, bilginiz olmadan arkkalarından konuşmamanız gereken kişilerdir.

    benim muhattap olmadığım çoğunluğu saymıyorum o ayrı mesele.
601 entry daha
hesabın var mı? giriş yap