• türkiye'nin ilk üniversite radyosu olan itü radyosu'nun 7 gün 24 saat klasik batı müziği yayını yapan radyosu.
    klasik müziğe yeni başlayanlar ve istediği zaman klasik müzik dinlemek isteyen herkes için kaliteli bir radyo.
    http://www.radyo.itu.edu.tr/
  • şöyle duyarlı dinleyicilere sahip radyo.
  • on numara radyodur. koskoca tunein'de daha kaliteli bir klasik müzik radyosu yok şahsen.

    mujde fm vardi bir ara orasi da bozmus simdi. kartal kapali cezaevindeki amcayla buca f tipi cezaevindeki abiye sarkilar gidip duruyor anlamadim ne is. sevginin ve dostlugun yasandigi tek radyo istasyonu imbat fm mi lan bu ?

    neyse rodrigodan gitar koncertosu benden tum cezaevi tutuklularina gelsin.
  • an itibariyle dinlemekte olduğum gecenin sessizliğinde yazdıklarımın müzikle daha ritmik daha canlı olmasına sebep olan radyo. uykuları kaçanların, okurken ya da yazarken müzik dinlemekten hoşlananların uğramaları kendi faydalarına olur.
  • radyo a, radio swiss jazz ve itü radyosu caz/blues ile birlikte voltranı oluşturan mükemmel yayın yapan radyo.
  • iyiler hoşlar ya, zırt pırt 'itü radyosu klasik' diye araya girerek kafa ütülemeleri yok mu bu ütücülerin, pardon, itücülerin, beni benden alıyor. eserlerin başlarında/sonlarında olsa bu kesintiler neyse ne, ama bölüm aralarına sokuşturuyorlar teaser mıdır nedir o naneleri. hal böyle olunca komik duruma da düşüyorlar. mesela beethoven 5. senfoni çalınıyor, ilk bölüm bitiyor, siz o güzelim ağır bölümü beklerken haydaa gene 'da da da daaa'... meğersem teaserlardan birinde aynı senfoninin girişini kullanmışlar. veyahut çaykovskinin o zarif 4. senfonisini dinliyorsunuz. birinci bölümün ardından bir anda 'carmina burana' başlıyor. oldu mu ya! yakıştı mı şimdi! yakışmadı! ikinci bölüm başlıyor sonra, güzel güzel çalıyorlar. hem de güzel bir konser kaydı. bölüm bitiyor, hop, bir anda 'la donna e mobile'! e oldu mu bu la! olmadı tabii.. ne alaka?
    kel tabii.. allah akıl fikir versin bunlara diyip geçiyorsunuz. velhasıl, onbeş dakikada bir kendini tanıtmadan duramayan itü radyosu klasik iyi ve hoş bir radyo başta da dediğim gibi. severek dinliyoruz :)
  • yapıtların bölüm aralarına tanıtım sokmaları yüzünden "tunein radio"daki kayıtlı radyolar listesinden iki gün önce sildiğim, klasik müzik terbiyesinden yoksun çoluk çocuğun (ya da müziğe saygısı olmayan sözümona yetişkinlerin) yönettiği amatör radyo istasyonu... daha ayrıntılı bir paylaşım kurmuştum kafamda ya, baktım, benden önce bir yazar yazmış bile*. eline sağlık...
  • akşamları koltuğuma oturmuş dinlemeye veya kitap okumaya çalışırken kenarda köşede usulca sesi gelir itü radyosu klasiğin. iyidir, güzeldir, kadri kıymeti her daim bilinir. bu ülkenin en güzel fakat hiç bilinmeyen şeylerinden (kurum, marka desem değil radyo desem sadece radyo, tv, medya dünyasıyla sınırlamak istemem) biri.
hesabın var mı? giriş yap