• her geçen gün daha geriye gittiğimizi gösteren durumdur.

    itü ayazağa kampüsü girişinde dağıtılan bildiride 'söyleyeni ve dinleyeni dinden çıkaran şarkı sözleri', 'müzik neden haramdır' gibi başlıklar bulunuyor.

    ibrahim tatlıses, müslüm gürses, ahmet kaya vb. sanatçıların şarkılarında bulunan bazı sözlerin dinden çıkardığı belirtilen bildiri öğrenciler tarafından protesto edildi.

    itü konsevatuvar öğrencileri dağıtılan bu bildiriye tepki göstererek 'inadına sanat inadına özgürlük' başlıklı bir duyuruda bulundular.

    kaynak

    verme mehteri haramdır.
  • (bkz: anadolu gençlik derneği)
    bu işid sempatizanlarının klasik hareketlerindendir. eskiden sadece yılbaşlarında falan coşarlardı şimdi her saniye kafa sikmek için uğraşıyorlar. zaten bi kaç haftaya aynı grubun noel baba bıçakladığını falan duyarsınız.
    edit: anadolu genclik birligi degil genclik dernegiymis.
  • çoğunluk arabeske vurdukları için sakınca görmediğim bildiri.
  • saçmalamışlar ama herkesin kendi düşüncesini söylemekte özgür olduğu bir ortam isterken bu durumu yadırgamamak gerekir.

    barış falan diye bildiri dağıtan sözde komünist özde kürt faşisti arkadaşlara "bile" saygı duyuluyorsa, bu duruma da saygı duymak gerekir
  • müslümanlara faydalı bir iş yapmaya çalışan arakadaşlar keşke bir şeylere haram derken daha dikkatli olsalar.

    müziği haram kılan herhangi bir ayet görmedim ben kuran'da. neye göre haram demişler acaba? allah'ın haram kılmadığı bir şeye haram demek bence o listedeki şarkıları dinlemekten daha büyük bir sıkıntı oluşturabilir.

    yapılan bu iş şeriata, deaş'a vb. bağlanabilir mi? yazar arkadaşlar gayet güzel bağlamış. ancak burda bir zorlama yok. insanlar kendi yöntemleriyle düşüncelerini açıklamışlar. diğer grubun sazlı karşılık vermesi çok hoş olmuş. böyle devam. bu ülkenin artık böyle gereksiz tartışmalara harcayacak vakti yok. başlık açılması bile gereksiz.
  • bu kafa yapısınu ben de hiç sevmiyorum. fakat adamlar özgürce düşüncelerini fikirlerini yayabilir. hemen laga lugaya vurmamak lazım işi. adam tebliğde bulunuyor ister uy ister uyma. zorla boğazına yapışıp bırakacaksın demiyor ki.
  • dağıtılan broşürdeki kıroların müzik görünümlü işkencelerini dinlemeyi müzik saymalarını ve bunu yoo yoo haram demelerini gayet iyi ve hoş buldum, itü'lü öğrencilerin cevabı ise, bunları zaten dinlemiyorum bunlar oryantalist felsefenin uyutma müziği olarak verilmeliydi diye düşünüyorum.
    arkasından da şu sürpriz parçayı dinletmeli " bak bunu dinle" demeli ve yorumunu sormalıdır. açıkçası(sözlerini anladığı varsayımı yapılarak) yorumunu merak ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap