• istanbul teknik üniversitesi (itü) rektörlüğü, itü moleküler biyoloji-genetik ve biyoteknoloji araştırma merkezi'nce (mobgam), gdo incelemesine ilişkin verilen raporlardaki sonuçların, "süreçteki usul ve deneysel kurgu hataları" nedeniyle teknik olarak geçersiz olduğunu bildirmesi sonucunda meydana gelen olay.

    sanırım yeni bir çay vakası yaşıyoruz. devlet adamları ürünün sağlığa zararlı olduğunu şiddetle yalanlıyorlar ve aniden üniversite, raporun geçersiz olduğunu açıklıyor. bu ülkede, buna inanmak için biraz saf olmak gerek sanırım.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23235486.asp
  • tonlarca pirinçleri ellerinde patlayan siyasi bağlantısı güçlü kodamanların parmağının olmasından şüphelendiğim rapor geri çekme olayı. sorumlu laboratuvar çalışanları da görevden el çektirilmiş. evet evet zaten pamukova tren kazasında da sorumlu garibim makinistti. biz de yedik!
  • + e ama rapor?
    - üff snne be slk
  • o pirinçlerin hiç bir şey olmamış gibi el altından pazara sokulacağı korkumu doğrulayan olaydır.

    araştırmacıların perspektifinden bakmak lazım bir de yargılamadan önce. kim bilir nasıl da tehdit edildiler. sonuçta itü bir devlet üniversitesi. raporu geri çekmeseler işlerinden olurlardı çok büyük ihtimal.

    en azından, insanlar pirinçlerin gdo olduğunu artık biliyor. bu da birşey.

    ama umursuyorlar mı ondan emin değilim işte.
  • itü'nün pirinçlerle ilgili verdiği rapor şuradadır.
    http://media.dunyabulteni.net/…sin-analiz-ll601.pdf

    şüpheye düşülmesi gereken durum şuradadır. ilgili akademisyenin bulguları karşı bulgularla çürütülmemiştir, kendisi işten atılarak çürütülmüştür. karşıt açıklamaların olduğu bir rapor henüz bulunmamaktadır, sadece bir açıklama vardır. ilk rapor veya ortaya çıkacak yeni bir rapor ne kadar güvenilirdir? burada durumu yorumlarınıza bırakıyorum, insan doğası ve deneyimleri buna çeşitli cevaplar verebilir, çünkü durum iki açıdan da şüphelidir.

    benim cevabımda ve deneyimimde ise bir tarafta hiç şüphe yoktur. ilgili akademisyenin durumu "dilovası'ndaki ağır metaller ve diğer kirlilikler nedeniyle, bu bölgede yaşamak kanser yapıyor"u araştırdığı ve kanıtladığı için hapse atılan dr. onur hamzaoğlu'na benzemektedir.

    1986'da çaylarımızı içmiştik, bugün de pirinçlerimizi yiyelim.
  • pirinçlerin gdo lu olmadığını anlama ve raporu geri çekme maliyetlerinin(!) ne olduğunu merak ettiğim durum.
    hepsine zehir zıkkım olsun
  • milliyet'ten okuduğum kadarıyla, raporun reddedilmesinin sebebi real-time pcr'da no template control kullanılmaması. diğer bir deyişle deney pozitif ama negatif kontrol yok.
  • geri çekme yönteminin gıda sektöründe de uygulandığının işaretidir.
hesabın var mı? giriş yap