• mystenia gravis tedavisinde kullanilan bir ilac.
  • açılımı intravenöz immunglobulin, damar içi kan ilacı anlamına gelmektedir. başta kas sinir sistemi ve bağışıklık sitemini birlikte etkileyen hastalıklar olmak üzere, bağışıklık sistemini zayıflatan ya da çökerten hastalıklarda ve kemoterapiye eşlik edecek şekilde kullanılmaktadır. dolayısıyla çok kritik bir ilaç olup, bazı durumlarda bulunamaması ile felce veya ölüme götürebilmektedir.

    labaratuvarlarda ya da hayvan kanından değil, doğrudan insan kanından elde edildiği için oldukça pahalı ve bulması zordur. özellikle son zamanlarda çin'de kan alınan vericilerde rastlanan enfeksiyonlar sebebiyle, kan kaynağı ve üretim olarak çin'in devre dışı kalmasıyla fiyatları yükselip bulunması daha da zor hala gelmiştir.

    şu anki fiyatı 1000 lira/ 10 mg' nın üzerinde olup, o da ancak bulunursa alınabilmektedir. ancak tedavide genellikle kullanılan dozaj günlük 0.5 mg/kg olduğu için, hayat kurtarmasına rağmen çok aşırı pahalı bir tedevidir. misal 80kg bir kişinin günlük ilaç masrafı 4000 lirayı bulmaktadır, ilacın hergün veya haftada bir alınması gibi durumlarda ise maaliyet hasta ve çevresinin belini aşırı derecede bükebilmektedir.
  • ks. intravenous immunoglobulin

    aslen damar içine enjekte edilen* antikorların halk dilindeki söylenişidir (ek not: antikor çeşitlerinden sadece igg'yi içerir).

    özellikle iltihaplar (enflamasyon), bağışıklık yetmezlikleri, otoimmün hastalıklar ve akut enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
  • multiple skleroz tedavisinde de kullanılan bir ilaç.
  • (bkz: octagam)
  • özellikle lösemi ve lenfoma gibi, kemoterapileri kemik iliğinin canına okuyan hastalıklarda hastaya sürekli olarak eritrosit ve trombosit transfüzyonları yapılması nedeniyle gelişen, bir nevi "kan ürünü allerjisi" denebilecek "alloimmünizasyon" ile başa çıkmada da kullanılır. nedeni, bir insana bu kadar bol miktarda intravenöz antikor verildiğinde, trombosit allerjisini yaratan "anti-trombosit antikorları"na karşı da antikor verilmesi, bu sayede bu antikorların trombositleri yok edemeden bloklanması, trombositlerin hastaya kâr kalmasıdır.
  • guillain barre sendromunun halen en etkin tedavisi olan ilaç.
  • hakkında hiçbir detay bilmediğim, sadece gün itibarı ile tanesinin 2500 lira olduğunu bildiğim ilaç. arkadaşımın fındık burunlu annesine dün 13 adet verdiler bundan. bugün kaç adet verecekler kim bilir. inanılmaz pahalı bir tedavi. ihtiyaç duyan herkese geçmiş olsun ve allah kolaylık versin =(
  • 2006'da başlığını açmışım...

    2016'da hayatımı kurtaracağını bilmeden...
  • yan etkisi migrene varan başağrıları ve bulantı olabiliyormuş, dün gece ve bugün deneyimledik. yine de derdimize derman olduğunu umuyorum.
hesabın var mı? giriş yap