• müslümanlığın özelinde de sorulabilecek soru.

    şahsi fikrim yetmiyor.
    ya bu insanlar müslüman değil, ya iyi bir insan olmaktan aynı şeyi anlamıyoruz.
    mesela insanlar çatır çatır öldürülürken susmak, iyi bir insanın yapacağı iş midir?
  • dindarım diye geçinenlerin çoğunda bulamadığım karakterize özelliktir "iyi olmak".
  • tabii ki yetmez, yetmedigi apacik ortada degil mi
  • mensubu olmak için en gerekli 5 şartı içinde iyi insan olmak şartı olmayan bir dine mensupsanız dindar olup ama iyi bir insan olmak için çokda kasmayabilirsiniz . hangi dinmiş o ben de bilmiyorum, herhalde patates dinidir.
  • iyi bir insan olunursa ancak iyi bir dindar olunabilir.
    yoksa dindar sadece seklen olur, o da olabilecek en kotu durumdur.
  • iyi bir dindar olmak iyi bir insan olmaya yetmez diye cevaplanması gereken soru. bir insan iyi olmak için kendini başka birinin koyduğu kurallara kayıtsız şartsız uymak zorunda hissediyorsa o insan iyi bir insan değildir.

    "niyet önemli" diye bir şey var ya hani, bir insan kötü niyetli olup dini inanışı sayesinde kendini dizginleyebiliyorsa o insan hâlâ kötü niyetlidir.

    dinlerin bana göre tek iyi noktası da budur. kötü niyetli insanları dizginleyebilmesi. ama aynı dinlerin insanları birer canavara dönüştürme kapasitesi olabileceğini de görmezden gelemeyiz.

    aslında olay insanın içinde bitiyor. kendi mantığı, değer yargıları, vicdanı ve empati yapma yeteneğine sahip insan iyi olmak için bir araca gerek duymaz. ama bunlara sahip olmayan insan doğan görünüşlü şahin misali din sayesinde belli bir insanlığa ulaşabilir. ama özü değişmez. hâlâ kötü niyetlidir.
  • çalıştığım kurumda mesai bitiminde ortak olarak yapıp daha sonra mesaiyi sonlandırmamız gereken son yarım saatlik iş yaklaştıkça, akşam namazını cemaatle kılmak bahanesi ile mescide akan seli görerek kesinlikle hayır dediğim durumdur!
  • saf kişi sorusudur. iyi insan olmak için dindar olmaya gerek olmadığı gibi, bir kötülüğü din emrediyor diye yapmamak seni iyi insan yapmaz, cennetten yer kapmaya çalışan menfaatçi çıkarcı biri yapar anca.

    hırsızlar namussuzlar katiller teröristler var dindar, çok var..

    iyi insan olmak için tek şey gerekir; iyi insan olmak, dallandırıp budaklandırmaya gerek yok. korkma, hayatında bir gram bile kul hakkı yememiş, içinden kötülük geçmemiş tertemiz bir insanı inanmıyor diye, diz çöküp yalvarmadı diye cayır cayır yakacak kadar vicdansız bir tanrı olduğuna inanıyorsan bir daha düşün, kendisine hakaret ediyor gibisin..
  • sen iyi bir insan ol, dindarlığı falan siktir et. bak valla diyorum. en temelde, bu din denen zımbırtılar insanlığı iyiliğe çağırmak için yollanmamış mı? sen iyi bir insan ol varsa cennete yerin garanti. yoksa benim senin adına da yanmaya hazırım.
  • ''evcil bir kedi olmak, iyi bir kedi olmak demek mi?'' diye savuşturulması gerekilendir.

    soruyu gerçekten idrak edenlerin, başlığa ne tarafıyla güleceğini şaşıran kitle olduğuna eminim.
    bakalım din, insan doğasına uygun emirler mi veriyor?
    vermiyorsa dindar bir insan, nasıl iyi bir insan olabilir? insan olmanın gerekliliğini yerine getirmiyor zira.
    kedi örneğini de, anlamayanlar şimdi anlamıştır diye düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap