• insanların, özellikle ailenizin beklentileri yükselir.
  • eli yüzü düzgün bir kavun bulup deşemezsiniz, kavunların hepsi ucubedir. bütün güzel kavunlar skindirik üniversitelerin ikinci öğretim işletmelerine ya da maliye-kamu yönetimi hedelerine gitmektedirler. işin ucu geceleri sözlükte anket doldurmaya kadar gider.

    2 yıl sonra gelen edit: ulan amma şerefsizmişim he... eheh...
  • barajın yanından geçememiş hayatında üniversite kampüsüne adıma atmamış fakat hayatınızı paylaştıgınız mahalle arkadaşlarınız sizin götünüzünün ani kalkışı ile bocalar, ve doğal olarak "siktiret o götü kalkmış lavuğu" şeklinde ibareler kullanır; normal egitim düzeyine sahip insanlardan oluşan yeni bir ortama katıldıgınızda okulunuzun ismini söylediniz an insanların yüzünde oluşan taktir ibaresini kıskançlık olarak algılayıp, "yahu ben bunlardan farklıyım, bu insanlarla hiçbir ortak yanım yok. bu insanlarla arkadaş olacağıma gidip asosyal olurum" der insan. iyi bir üniversite ile "kötü" denilebilecek üniversite arasındaki farkın büyük oranda imaj ve kampüs olduğunu bilmeyecek kadar körleşir insan. her fırsatta nerede okuduğunu vurgular, bazı durumlarda ise "bırak onlar sorsunlar da göt olsunlar" şeklinde sessiz triplere girer.
  • bu iyi okul bir de paraliysa, surekli olarak atilan boklari temizlemekle ugrasir durursunuz. kesin orasi "kolay girilen", "zuppelerin oldugu", "egitimi esasinda rezalet" olan bidi bidi bir yerdir. en guzel orneklerini ise "bilkent universitesi", "bilgi universitesi" gibi basliklar altinda inceleyebilirsiniz...
  • her $eyin yalan olma ihtimali. ya okul iyi degilse?
  • (bkz: gpa)
  • birileri karşısında hep ben süperim ya da "ben iyiyim de kime göre diye kalakalmak."
    (bkz: kime gore neye gore)
  • okul bitip de gerçek hayata dönüp her türlü insanla bir araya geldiğinizde herkesin saygı anlayışının aynı olmadığını anladığınızda dumur olacak olmanız yeterince büyük bir dezavantajdır kanımca. keza bir süre sonra etrafınızdakilerin saygısızlığına değil de neden genelden bu denli farklı yetiştirildiğinize kızmaya başlarsanız hayat olduğundan daha da çekilmez hale gelecektir.
  • istatistiksel olarak konuşursak, iyi bir okuldan mezun olanlar genellikle daha rahat iş bulabildikleri için aralarından daha az girişimci çıkar.
hesabın var mı? giriş yap