• eli yüzü düzgün bir kavun bulup deşemezsiniz, kavunların hepsi ucubedir. bütün güzel kavunlar skindirik üniversitelerin ikinci öğretim işletmelerine ya da maliye-kamu yönetimi hedelerine gitmektedirler. işin ucu geceleri sözlükte anket doldurmaya kadar gider.

    2 yıl sonra gelen edit: ulan amma şerefsizmişim he... eheh...
  • barajın yanından geçememiş hayatında üniversite kampüsüne adıma atmamış fakat hayatınızı paylaştıgınız mahalle arkadaşlarınız sizin götünüzünün ani kalkışı ile bocalar, ve doğal olarak "siktiret o götü kalkmış lavuğu" şeklinde ibareler kullanır; normal egitim düzeyine sahip insanlardan oluşan yeni bir ortama katıldıgınızda okulunuzun ismini söylediniz an insanların yüzünde oluşan taktir ibaresini kıskançlık olarak algılayıp, "yahu ben bunlardan farklıyım, bu insanlarla hiçbir ortak yanım yok. bu insanlarla arkadaş olacağıma gidip asosyal olurum" der insan. iyi bir üniversite ile "kötü" denilebilecek üniversite arasındaki farkın büyük oranda imaj ve kampüs olduğunu bilmeyecek kadar körleşir insan. her fırsatta nerede okuduğunu vurgular, bazı durumlarda ise "bırak onlar sorsunlar da göt olsunlar" şeklinde sessiz triplere girer.
  • istatistiksel olarak konuşursak, iyi bir okuldan mezun olanlar genellikle daha rahat iş bulabildikleri için aralarından daha az girişimci çıkar.
  • okul bitip de gerçek hayata dönüp her türlü insanla bir araya geldiğinizde herkesin saygı anlayışının aynı olmadığını anladığınızda dumur olacak olmanız yeterince büyük bir dezavantajdır kanımca. keza bir süre sonra etrafınızdakilerin saygısızlığına değil de neden genelden bu denli farklı yetiştirildiğinize kızmaya başlarsanız hayat olduğundan daha da çekilmez hale gelecektir.
  • bu iyi okul bir de paraliysa, surekli olarak atilan boklari temizlemekle ugrasir durursunuz. kesin orasi "kolay girilen", "zuppelerin oldugu", "egitimi esasinda rezalet" olan bidi bidi bir yerdir. en guzel orneklerini ise "bilkent universitesi", "bilgi universitesi" gibi basliklar altinda inceleyebilirsiniz...
  • iyi okulların kesin ünlendiği bölümleri vardır ve size yöneltilen her 'nerde okuyorsun evladım'sorusunda o ünlü bölümde mi diye sorarlar, yok hayır hedede hödöde dersiniz.
    (bkz: hacettepe üniversitesi)
    (bkz: tıp)
  • stresi bol olacağı için saç beyazlaması.
  • kötü bir okulda okumanın dezavantajları kadar çok değildir. diplomanız hiç olmazsa bi işe yarar, nerden mezunsun sorusuna vereceğiniz cevabın karşılığı hiç bi zaman ‘ehe olsuuun ya’ ya da ‘hayırlısı ya’ olmaz.
  • bırak egonuzu artırmayı yerle bir eder daima sizden iyileri vardır.çalışmaktan götünüz de çıksa asla en iyisi olamazsınız olsanız bile herkes daima birbirinin ensesindedir..ha bi de okulu bir şekilde sıka sıka kazanıp işin sonrasını kıvıramamak da ihtimal dahilindedir ki düşman başına altı sene ülkenin en iyi fakültesinde edebiyat okumaya çalışıp bitiremeyen bir abinin kardeşi olduğumu da belirteyim altı sene eline birşey geçmeden mücadele ediyorsun be.dediğim durum sayısal alanlarda iki üç katına çıkmaktadır.avantajı da teyzesi muhabbetlerdeki ilgidir sanırım.çünkü iş görüşmelerinde bunu yapmazlar,arkadaş ortamında da yapmazlar, zaten aynı yerdesiniz.
  • çoğu kişinin notları vs iyidir ve çoğu arkadaşınızın da notları vs iyidir eğer sizin kötüyse bunalıma girmeniz kaçınılmazdır

    kendinizi dünyanın en gerizekalı insanı gibi hissedebilirsiniz

    hayatta kalmak için önce psikolojinizi sonra derslerinizi düzeltmeniz gerekir
hesabın var mı? giriş yap