• turkiye'de fazla uzun surmesine imkan olmayan ruh hali...
    elbette fildisi bir kulede yasayip, disarida ne olup bittiginden bihaber degilseniz.
  • ilham gibidir durduk yere geldiği gittiği olur. hani açıklamasını yapamadığımız o iyi anların ve sebepsiz melankolilerin sebebidir.
  • dr. david burns'un kitabı.
  • dr. david burns isimli psikologun biblioterapi kitabı. 1980 yılında yazılmış ve bir çok araştırmada self help kitapları arasında en çok önerilen ve en çok işe yarayan kitap olarak seçilmiştir.

    kitap sunuş bölümünde bilişsel terapi yöntemi ve okuyarak terapinin ilaçla tedaviden hiç de aşağı kalmadığını hatta çoğu durumda daha etkili olduğunu kanıtlar bir çok araştırma verisi vermiş.

    bu kitabı okuyan depresif insanların %70'i başka hiç bir terapi yöntemi kullanmadan iyileşme göstermiş. bu nasıl mümkün olur, bildiğin kişisel gelişim kitabı işte ha secret ha o diye düşünebilirsiniz. hatta kitap da böyle düşüneceğinizi ön görerek yazılmış zaten. ancak mutsuzluğa sebep olan yaşadığınız olaylar değil bunları algılama biçiminiz, eğer algınızı değiştirir ve daha sağlıklı bir algılamaya sahip olursanız mutsuzluğunuzu büyük oranda azaltırsınız felsefesi ile yazılmış.
  • depresyon tedavisinde antidepresan yerine kullanılan bir kişisel gelişim kitabi

    psikologum bugün bu kitabı alıp okumamı söyledi. bir sonraki terapiye kadar iki haftada bitirmem lazım.
    edit olacaktır.

    (bkz: majör depresyon)

    edip: ne yaptın abi bitirdin mi?
    edit: bitti amk. bende bittim. kişisel gelişimi tamamladım. bir huni daha ekledim.
    edip: hayırdır abi sen böyle sinirlenmezdin?
    edit: kanamalıyım edip bi siktir git.
  • diğer kişisel gelişim kitaplarından en az 3 gömlek üstün, bu konuda yazılmış en iyi birkaç kitaptan biridir. genel olarak depresyonun yan tedavisi için yazılmış bir kitap gibi görünsede, içerisinde günümüz stres/sıkıntılarını aşmak için faideli bilgiler barındırır.
  • uyumak için çok güzel bir bahane.
  • dr david burns ün müthiş kitabı. dipsiz bucaksız depresyonda olduğunu düşünen, iddia eden, mutluluğun yolunu -kendi çabasıyla tabi- bulmak isteyenlerin mutlaka okuması gereken kitap.
hesabın var mı? giriş yap