• doğrudur.

    aslında, kişinin eylemlerinde niyet önemlidir. yapılana değil, niyete bakmak lazımdır. iyi niyet, hukukta bile cezai indirim sağlar bazen. ancak, nasıl sevilmek için, aşk için iyi olmak yetmiyorsa iyi niyet de iyi olmak için yetmez. neden mi? çünkü karşımızdakinin ihtiyacını bilemeyiz karşımızdakinin duygularını bilemeyiz. o motive olsun diye söylediğin bir söz onu kırabilir. gözünde değerini sıfıra indirebilir. onun iyiliği için yaptığın bir şey, onu ölümlere sürükleyebilir. depresyona sokabilir. bu da seni iyi yapmaz. aksine, herkesin gözünde rezil bir insan yapar. ama baştaki niyet iyidir.

    hep söylüyorum, iyi niyetle atılan bir adım, hep arkasından bir adım daha gerektirir. o adımları atacak cesaret yoksa, ilk adım hiç atılmamalıdır. bazı şeyler hiç söylenmemeli, bazı şeyler hiç yapılmamalıdır.
  • iyilik kavrami daha en bastan "neye gore iyi, kime gore iyi" sorularinin cevabini gerektirdiginden kendi ile celisirerek bu duruma yol acabilir. bir grubun iyiligi icin olan birsey genel perspektifte "iyi" olmak durumunda degildir veya kisa vadede "iyi" sonuclar beklenen aksiyonlar orta veya uzun vadede kotu sonuclar olusturabilir.

    ayrica ayn randin the fountainheadde ornekleri ile acikladigi gercek.

    --- spoiler ---

    kisaca tarihteki diktatorlerden hicbiri "soyle bir kotuluk yapayim" diye yola cikmamis, en azindan ozellikle bir grubun iyiligini istemistir.

    --- spoiler ---
  • temel nedeni, kaş yapmak sanatının iyi öğrenilmeden gerçekleştirilmeye çalışılması ve özellikle de bu sanat icra edilirken göz sağlığı konusunda ihtimam gösterilmemesi olan yetersizliktir.
    (bkz: kaş yaparken göz çıkarmak)
hesabın var mı? giriş yap