• rtük'ün yeni projesi imiş.

    "tüm televizyon kanallarında yarından itibaren her akşam 21.30'da uyku saati uygulaması başlatılacak."

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25138366/

    benzer bir logoyu ulusa seslenişten ya da yandaş medyanın haberlerinden önce büyükler için yayınlamayı düşünebilriler pekâlâ.
  • (bkz: uykudan önce)
  • rtük'ün yeni uygulamasıymış, bu akşam ilk kez görücekmişiz bu gereksizlik abidesi banner'ı.
  • 6 yaşından küçük ve okuma yazma bilmeyen çocukların tamamen muaf olduğu uygulama. belki aydededen çağrışım...ama zor.
  • dinlenmiş laf, patlamış projedir.

    http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=47331
  • ilk başlarda çok sevindim, dedim bizim oğlan bizim sözümüzü dinlemiyor ama televizyon derse yapar diye şuursuz bir ebeveyn olarak çok mutlu oldum. gerçi 4 yaşında okuması yok ki falan derken sesli tanıtımlarını izleyince, bir de uyuyan gözü görünce durumu anında kavradı.

    ancak ilerleyen günlerde başka bir sorun çıktı ortaya, bizim oğlan 8.30 yatan bir kişi e haliyle 9.30'da ekrana yansıyan bir görüntüden istifade edemiyecekti ama onun da kolayını buldu kendisi artık 9 buçukta yatıyor!

    evde saat 8 buçuk sularında "uyuyan gözü görmeden yatmam!" diye bağıran bir çocuk var artık. allahım bir uygulama bu kadar mı suistimal edilir ya, benim hiç mi yüzüm gülmeyecek? ama onun da yolunu buldum ben. görüntüyü kaydettim ve saat 8 buçukta bant yayına girip elemanı yatmaya ikna ediyorum, ee boşuna ebeveyn olmuyoruz yani.
  • niyeyse sabah 8-9 gibi yayınlanan proje. koskoca metin akpınar'a, o saatte okulda ders başı yapmış adama hitaben ninni söyletiyor.
  • tek gözlü karakterin illüminati kaynaklı olduğuyla ilgili videoları izleyebileceğiniz proje.

    illüminati'nin büyük bir kısmının paranoya olduğunu düşünenlerdenim. ama neden bu karakterin tek gözlü ve sevimsiz olduğunu hep merak etmişimdir.
  • teknolojiye yenik düşmenin, iletişim özürlülüğünün ve çocukları bir alt yazıyla geçiştirecek varlıklar olarak görmenin mükemmel yansıması olan tv uygulaması. heyhat.

    yıllar önce ilk ergun uçucu girdi devreye, masalcı amca olarak. çocukların uçsuz bucaksız koşturdukları hayal dünyasının baş misafiriydi her gece. çocuklar mutlu mesut, yüzlerinde gülümsemeler; kulaklarında duydukları güzel masallarla uykuya yatıyorlardı.

    sonra ''kuzucuklarım..'' diye seslenen rahmetli adile naşit, ''uykudan önce''yi zirveye taşıyarak sıkı bir bağımlılık yarattı ve bayram yerine döndürdü ekran önünü. kendisi, olabildiğince çok çocuğun adını sayarak bir heyecan ve mutluluk havası yaratır, onları ekran karşısına kilitler ve gerçekten karşısında varmış gibi çocuklarla sohbet ederek, masal anlatırdı.

    çocuklara zaman ayırılıyordu, alelacele çırpıştırılmış yumurta gibi mekanik, tırt bir alt yazıyla kışkışlanmıyorlardı; bir değer ifade ediyordu her bir küçük insan.

    az önce saat 21.33 gibi denk geldim, ucubik bir göz eşliğinde; iyi uykular çocuklar lafı alt yazı olarak geçti. fonda ise abuk subuk diziler arz-ı endam ediyordu. aman ne etkileyici.

    bu neye benziyor biliyor musunuz? sevdiği yanında olduğu halde ona dokunup, ona kendini kanlı canlı hissettirmeden, sesini duyurup gözlerine bakmadan; burnunun dibinden cep telefonuyla bir sürü emojiler ve smiley'ler eşliğinde tuşlara endeksli bir iletişim kurmaya. ruhsuz.

    umarım genç nesil anne ve babalar çocuklarını öyle pat diye yatağa yatırıp, ışıklarını söndürmüyorlardır. saçlarını okşayarak, güzel güzel sohbetler ve öpücükler eşliğinde gözlerini mutlu bir şekilde yummalarını sağlıyorlardır, sabırsızlık göstermeden. lütfen.
hesabın var mı? giriş yap