• (bkz: http://www.iyonpansiyon.com/)

    (bkz: #9819352)
    (bkz: #8947546)
    (bkz: foça)

    edit: önce ekşi sözlükde araştırmıştım eski foçayı ve iyon pansiyonu 9-11 mart 2007 hafta sonunu orada geçirdim. kendi kişisel deneyimlerimde artık işin içine girdi. foça çok güzel bir yer kediler ile dolu bir balıkçı kasabası gün batımı muhteşem. pansiyon evimiz gibi idi kahvaltı, yemek yok. mart 2007 fiyatı (iki kişilik oda) 35 ytl. oldukça ekonomik.
    24 saat sıçak su var banyolar oldukça büyük ve güzel. pansiyon banyoları genellikle daracık minik yerler olur o bakımdan hoş idi hatta çamaşır makinası bile vardı. tv, kilima ,buzdolabı mevcut. yemek için ideal ve uygun fiyatlı yer öğretmen evi idi. isterseniz balık alacağınız yeri de tavsiye ediyorlar orada pişiriyorlar. illa öğretmen yada öğretmen yakını olmak gerekmiyor dışardan misafir de kabul ediyorlar.
    2 kişi bir küçük rakı bir küçük şarap 2 porsiyon ızgara köfte her çeşit meze fiyatı 55 ytl ödedik.
    oysa az ilerdeki balıkçı lokantasına çok daha az şeye iki katı fiyat ödedik tabi bir daha gitmiyor insan bir defa kazıklandığını hissedince...
    iyon pansiyon un sahibi umut da çok sıcakkanlı rahatımız için elinden geleni yaptı telefon şarjı ve tirbüşon vermek de dahil. umarım daha sıcak bir yaz gününde yine yolumuz düşer foça ya ve iyon opansiyon a.
  • ismi foçayla özdeşleşmiş pansiyonlardan biri, öyle ki başlığı görünce "aa foça" diye tıklayıveriyor insan.
  • eski foçanın en eski taş binalarından birisidir iyon pansiyon. daha önceleri orası bir evmiş fakat sonradan odalara bölünerek pansiyona çevrilmiş. içeri girdiğinizde mandalina ve limon ağaçlarından bir avlusu, ortak kullanılabilen bir mutfağı olan çok güzel ve nezih bir pansiyondur. sahibi umut da sohbeti, cana yakınlığı ile bir anda uzun yıllardır dostunuzmuş gibi hissettiriyor.
  • iyon pansiyon, izmir eski foça'da, 1870 tarihli rum evi'nin restore edilmesiyle hizmete girmiş bir yapı. sahibi umut'un dogup büyüdüğü bu pansiyonun arka bahçesinde odalar, karşısındaki kısa sokağın bitiminde ise deniz var. efsanevi karataş ise buralarda biryerde olmalı. foça'ya yolu düşen, bu taşa basmışsa eğer; mutlaka tekrar gelirmiş. *
  • nezih bir ortamı, klimalı odaları ve cebi yakmayan hizmetinin yanında biranızı güneşin batışını izleyerek yudumlama keyfini yaşayabileceğiniz bir terası vardır. işletmecisi göbeğini kaşıyan pişkin bir iş adamı değil de turizm ve otelcilik eğitimi almış, misafirlerinin değerini bilen, dost canlısı bir insandır.
  • henüz gidip kalmadım ama benim için daha şimdiden iki artıya sahip bir yer foçada. birinci artı verandasındaki kedilerden geliyor, eğer sevmiyosanız da sorun değil çünkü sizinle alakaları yok, ama benim yaptığım gibi yavru olanı alıp masaya koyarsanız oldukça da eğlenebilirsiniz, ben adını buruncuk koydum, pansiyon sahipleri kendisine play station diyormuş. ikinci artı ise denize girmek için önündeki tüm masaları boş olan bir pansiyon sahibine oraya oturup oturamayacağımızı sorduk, bütün gün de içeceğimizi belirttik, adamın surat zaten sirke satıyor, kendisinden cevap olarak masa sayısınının müşteri sayısına eşit olduğu ve tüm müşterilerin aynı anda koşarak gelebileceği gibi bir cevap aldık. haliyle bu da iyon pansiyonun hanesine bir artı olarak yazıldı, çünkü orada da sadece yarım saat oturup birer kahve içmiştik fiyat almaya gittiğimizde, gayet de rahat etmiştik. neyse sevgili sözlük tatilcileri, bir içecek için bile olsa gitmenizi tavsiye ediyorum, çünkü hem rahat, hem gayet temiz görünüyor, hem de yapı olarak oldukça güzel bir yer. kalmadığım için odalar konusunda falan bir şey diyemem elbette.

    edit: o kadar fiyat almaya gittik dedim, onu yazmayı unutmuşum. iki kişi aynı odada, kahvaltı dahil 80 tl.
  • izmir'in kedilere ait bölgesi eski foça'da insanın ruhunu teskin eden nefaset mekan. işletme sahiplerinin pansiyonda kalanlara yaklaşımı müşteriden daha ziyade misafir kelimesine daha yakındır. mükrim ve kerim insanlardır. öyle ki rahatsızlığından ötürü kahvaltısını bitiremeyen arkadaşım için "içime sinmedi yavrum" diyerek odaya kadar kahvaltıyı getirmişlerdir. böyle güzel insanların işlettiği pansiyondan kombine alınmaz da ne yapılır a dostlar.
  • foça gibi bir yer. sessis, sakin, ılık, leziz. sahibi ve çalışanları çok sevimli insanlardır.
  • 10 senedir gitmeyi beklediğim yer.
  • foca ile ilgili bir yazimda bahsetmistim buradan. guzeldir gercekten, hem lokasyonuyla hem de hizmetiyle.

    http://www.diskdunya.com/2009/04/foca-101.html

    ...

    tabii bunlar turizm ve havacilik sektorune adim atmadan onceki goruslerim. cok acaip ortamlar varmis arkadas, foca'yi eskisi gibi sevmiyorum artik. ama iyon pansiyon hakikaten bir pansiyon'dan istenebilecek her seyi veriyor; sadece ben artik pansiyon istemiyorum :)
hesabın var mı? giriş yap