• 90lı yılların başında starın kurulması ve özel yerli içerik denilen iğrençliği henüz keşfedilmediği için o zamanlar yeni kurulan kanallarımızda şimdikinden daha çok izlediğimiz program türü.
    örnekler: evli ve çocuklu, charles iş başında, muhteşem ikili, a takımı, 1st&10, beverly hills 90210, melrose place, full house, gelecekten gelen kız, babam bir uzaylı[bu dünyanın dışından,eve], ilk öpücük, helene[gençlik rüzgarları],miel et les abeilles, le[lola{gençlik rüyaları}],degrassi lisesi, heartbreak high, karine et ari(sihirli dadı(?)), jamais 2....(ikimize bir dünya veya iki kişilik dünya (valentine))
  • yayınlandığı yıllarını sezon (bkz: season) adı altında parçalayan ve her bölümüne (bkz: episode) de ekstra isimler vererek güzelce arşivlenme özellikleri vardır.
    sezon ve bölüm adıyla bile söylense kolayca anlaşılır. (02x04 gibi)

    oysa bizde böyle mi? 1. bölümden başlar bitinceye kadar teker teker artar bölüm adları. kurtlar vadisi keşke bu geleneği bitirseydi. ona yakışırdı.
  • hayran kaldığım bir sistemleri ve rtükleri* vardır.
    bizim gibi bi bölüme baslayıp dizi toplam 1,5 saat, 30 dk reklamlar değil.yok sigara görünecek yok içki görünecek diye dizinin içine de etmiyorlar.sezon sezon sıralanması da gayet iyi şekilde arşivlenebilirlik sunuyor.ve kaliteli yapımlar gerçekleşiyor.
  • house md, nip tuck, supernatural, gossip girl, scrubs, the big bang theory ve türevlerinin genel adı.
  • uzun ara verdikleri için haklı olarak eleştirilen dizilerdir. oysa türk dizileri öyle mi ya? utanmasalar haftada 2 bölüm çekecüler. ha ciddi iş çıkmamış çok önemli değil. önemli olan ortalama türk ailesi her akşam 1 ila 3 dizi izlesin, gerisini de yarışma programı ile dolduralım ki saat 20 ile 00 arası reklam gelirleri patlasın demi.
  • çokça seyrettiğim ancak bir tanesinin adını hatırlamadığım için devamını bir türlü seyredemediğim dizilerdir.

    dünyayı yöneten bir grup insanın kaostan nasıl pay çıkarttıkları ile ilgili bir ara ( ya da hala) digitürkte yayınlanan dizi? idi bu hatırlamadığım dizi. (anladınız siz)
  • (bkz: dr. who)
  • (bkz: misfits)
    (bkz: fringe)
  • heroes, smallville, doctor who, misfits ve fringe gibi dizileri içinde barındıran türdür. bilim kurgu "cıuv cıuv eder lazerlerim", fantastik kurgu da "kılıcımla kalkanım, ben fireball atarım" demek değildir.

    heroes, misfits ve smallville gibi "superhero" konseptine sahip dizi/film/çizgi romanların %99u fantastiktir çünkü bilimsel temele dayandırılamazlar.

    doctor who'nun 40 küsür yıllık tarihinde hiç bir zaman "bilim kurguyum ben" diye bir iddiası olduğunu sanmıyorum.

    fringe'i zorlarsanız bilim kurgu olur.
hesabın var mı? giriş yap