• bakın sonra ben kötü oluyorum. bunu dedim diye ben adi şerefsiz oluyorum. benim izmirli arkadaşlarım da var. evet. lütfen elinizi kalbinize koyun ve tüm içtenliğinizle şu soruyu sorun; bu izmirlinin amacı ne?

    evet. bu sorudan sonra her şey daha da berraklaştı değil mi? öyle olması lazım çünkü. olmadıysa bir de şunu sorun; bu izmirli neyin peşinde?

    yine mi olmadı. bi' de şöyle sorun; bu izmirli ne yapmak nereye varmak istemektedir? kafanızda halen bir netlik yoksa kusura bakmayın o izmirli sizsiniz.....

    ne yapalım izmirli? hı? hayır ciddi soruyorum? 2 kilo fıstıklı baklava yollayalım mı? valla bak. neticede izmir'de yaşıyorsun ve bu, türkiye'nin diğer şehirlerinde yaşayan öteki pis insanların tadamadığı bir duygu. sen özelsin izmirli. öyle deme, hak ediyorsun fıstıklıyı.

    bir şey daha demek istiyorum. bu müthiş ironi, bu akıl almaz mizah, harikulade sarkazm yeteneğin de izmirliliğin bir tezahürü olsa gerek. bu şakayı bir antalyalı yahut tekirdağlı yapamaz mesela. peki çanakkaleli? ı ıh. böylesi bir şakayı sadece izmirli yapabilir aga. kusura bakmasın diğer şehirliler.

    tamam, şaka, alaycılık ok. bu cepte. ama buradan yola çıkarak ne sonuca varacağız. "hımm, izmirli çok kötü, sakın gelmeyin diyor, o halde planlarımızı iptal edelim madem, n'apsak acaba yav, en iyisi edirne'ye gidelim, hem tava ciğer yeriz ^^" mi diyeceğiz. ciddi soruyorum. böyle mi hayal ediyorsun izmirli?

    bir de şu var bak. izmir dışındaki tüm şehirler bokum gibi. izmir ha izmir. sabaha kadar izmir. izmir dışındakiler ölse keşke. izmir kalp izmir ^^. izmir'den güzel şehir olabilemez. izmir'in kızları dünya güzeli, izmir'in havası bambaşka. izmirlilik oyhş.

    bu izmirli faşizanlığından koru bizi yüce zeus. aminos. he son bir şey diyeceğim, izmirli buraya kadar okumamıştır zaten kesin. senin ben kaynananı düdükleyeyim be izmirli. oh rahatladım. iyi geceler.
  • izmir çok kötü, sakın gelmeyin.
  • aynı zamanda da malum kişiye çok benzeyendir. karşıt bir fikirle geldiğinizde, mesela bunu söyleyene "izmir'de yaşayanlar da izmir'i dünyanın en mükemmel yeri sanıyor." dediğinizde "kıskanıyorsunuz, siz burada yaşamıyorsunuz diye böyle diyorsunuz." diyorlar. gerçekten malum kişiyi anımsattı değil mi?

    izmir'i ve izmir insanını çok severim. farklı ve güzel bir dünyada yaşıyorlar, burası çok net. ancak içlerinden bazıları bu farklılığı üstünlük olarak görüp itici olmaya başlıyorlar. mesela izmir'i çok seven biri olarak sizin çiğdeminizi ve boyozunuzu dinlemek hiç de hoşuma gitmiyor. ayrıca şu meşhur izmir faşizmi'ni icra edenler en az 3 kuşaktır izmirli olmayanların arasından çıkıyor. bu da önemli bir ayrıntı aslında.
  • istanbul'un varoşluğuna pisliğine alışmış olandır.
  • "nerelisin?" sorusuna "izmir" deyince "aaa izmir'in kızları güzel olur!" gibi senelerdir süregelen saçma sapan genellemeyle karşılık veren tiple kafa kafaya tokuşturulması gereken tipitiptir.
  • emlak fiyatlarının ve kiralarıın uçuşa geçmesini istemeyen tip olabilir mi acaba?

    güzelbahçe'de keçilerin otlamayacağı tarla bozması yerlere 300-500 bin tl. veriyorsunuz. arkadaşım 370 bin tl. ye aldığı evi istanbullu bir hayırsevere 700 bine sattı. sadece 6 ay içinde.

    ev sahibi kirayı 3000 yapar mıyız seneye diyor?

    boğaz varken adalar varken ne işiniz var burada?

    zaten yeterince suriyeli var. siz eksik kalın.
  • size iyilik yapan tiptir kendisi. ciddi anlamda aşırı kalabalık ve pahalıdır. tabi maaşlar da bir o kadar düşük seviyede.
  • bakin guzel kardeslerim.

    ızmir’in oturmus bir yapisi, oturmus bir kafasi var. sizinde bildiginiz gibi, izmirliler rahat, mutlu, acik goruslu, sicak insanlardir.

    “yaz gelsin de kendimi izmir’e atayim” tipi insanlar yaz gelince dolusuyorsunuz. ızmir insaninin sicakligindan faydalanip denizin, kumun, gunesin tadini cikariyorsunuz. kendi sehirlerinize donunce de bir izmirli bulur bulmaz basliyorsunuz, vay efendim, tatili cok guzel gecmis ama izmir bekledigi gibi bir yer degilmis izmirliler abartiyormus. yok efendim, turistler de olmasa aslinda izmir koymus. aman efendim, istanbul’un yerini tutamazmis. cartmis curtmus. ee guzel kardesim sen degil misin butun kis para biriktirip izmir hayaliyle yanip tutusan? kim silah dayadi kafanada gittin izmir’e? begenmediysen gitmezsin seneye ama seneye hop yine oradasin. sonrada biz “gelmeyin kardesim” bozmayin su duzeni, doldurmayin her tarafi yiyecek gibi bakan doyumsuz gozlerinizle deyince de “izmir denilince cok kotu sakin gelmeyin diyen tip” oluyoruz.

    asil sevgili yerli turistler, siz ne ayaksiniz? amaciniz ne? ne yapmaya calisiyorsunuz? neden surekli bir karsilastirma, bir istanbul daha guzel izmir koy muhabbeti derdindesiniz? hayir koy olsa ne olur sehir olsa ne olur? sen her sene sehirden koye tatile, kafa dinlemeye, eglenmeye kosa kosa gidiyor musun ona bak.

    (bkz: hadi operler)
    (bkz: izmir cok kotu gelmeyin)
hesabın var mı? giriş yap