• izmir limanı foça ile karaburun'u birleştiren hattın doğusunda kalan deniz alanıdır. izmir limanı üç kısma ayrılmıştır:
    a. iç liman:mendireğin kuzey köşesiyle karşıyaka sahillerinde naldöken mevkiine çizilen hattın arasında kalan deniz alanıdır.
    b. orta liman: karşıyaka-salhane (yalı) arasını birleştiren çizgi ile mendireğin kuzey köşesini karşıyaka sahilinde naldöken mevkiini birleştiren hattın arasında kalan deniz alanıdır.
    c. dış liman: saz burnu ile güzel yalı arasını birleştiren çizgi ile karşıyaka ve salhane (yalı) arasını birleştiren hattın çizgi arasında kalan deniz alanıdır.
    http://www.denizce.com/adsinavsor3.asp
  • özelleştirilmesi için ihaleye çıkan liman.
  • şu anda ihalesi yapılan ve de fiyatı 1 milyar doları geçen liman. bu fiyat daha da artacak gibi de duruyor.
  • global hutchison'ın 1.275 milyar dolarla en yüksek teklifi verdiği bir açık arttırma sonucu 49 yıllığına kiralanan liman.
  • izmir ili ve ard bölgesi için çok önemli bir kapı olan, ihracat ağırlıklı yükleme yapılan, şu aralar krizin teğet geçtiği ülkemizde belki de uzun yıllardan beri tarihinin en boş ve en sakin günlerini yaşayan limandır.

    şehir ve arka bölgesi için oldukça önemli olmasına rağmen kapasite ve altyapı anlamında oldukça geri kalmış olduğu ve varolan talebi karşılamakta zorluk çektiği görülmektedir. öyle ki limanda var olan 5 adet gantry crane den ortalama 3 tanesi son beş senedir dönüşümlü şekilde kadrolu olarak bozuktur. durum böyle olunca 2 adet gantry ve mobil vinçler ile gemi operasyonlarının tamamlanmaya çalışılması zaten uzun olan gemi operasyon sürelerini daha da uzatmaktadır. maksimum 5 adet konteyner gemisinin aynı anda operasyona girebildiği limanda hal böyle olunca, yanaşmak için bekleyen gemi sırası oluşmakta, zaman zaman bir geminin izmir' e gelip, yanaşıp, operasyonunu tamamlanması 7 gün ve üstü süreleri bulabilmektedir. bu nedenden dolayı genellikle armatörler tarafından uğrak iptal edilmekte, konteynerlerın limanda turşusu kurulmaktadır. yine bu sıkışıklığa bağlı olarak, ithalat ekipmanlarının boşaltılması ve ihracat ekipmanına dönüşümü zamanında sağlanamamakta bu duruma diğer bileşenlerinde katılması sonucu ekipman sıkışıklığı yaşanmaktadır. varolan kapasite darlığına bir de liman araç girişleri eklendiğinde c kapıdan bornova hastaneye kadar tır ve kamyon giriş sırası oluştuğu zaman zaman görülebilmektedir. ekipmanların, özellikle cranelerin eski yapım olması nedeniyle, ölüm sonuçlu kazalar - konteynerın vinçten düşmesi vs.. - yaşanabilmektedir. (cranenin yanında evrak üzerinde 20 ton yükleme yapıldığı gösterilen konteynerın dara hariç 30 ton çıkması da kazalara yol açmaktadır). evet, bu liman türkiye' nin elleçlenen yük miktarı açısından ilk üç limanı arasında yer almaktadır.
  • iş yapmamasının esas nedenlerinden biri de özelleştirmenin bir türlü tamamlanamamış olmasıdır.
    gh firmasının ihaleyi kazanmasından sonra açılan davalar sonucunda yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı ve birkaç ay önce yürütmeyi durdurmanın kalktığı haberi geldi. beklentilere göre yeni yıl ile birlikte liman gh'a geçecekti fakat hala bir ses yok.
    madem kazanan firmaya vermeyeceksiniz ne diye ihale çıkıyorsunuz. madem ihaleye çıktınız ne diye süreci sündürüyorsunuz.
    ne devlete ne özel sektöre ait olan limanda gayet doğal olarak bir otorite boşluğu vardır. kriz de tuzu biberi olabilir tabi bu durumun.
  • hukuken özelleştirilmesi önündeki tüm engeller kalktığı halde, henüz bir hazırlık yok gibi görünmesinin sebebi; $'ın fırlamasıdır, taraflar anlaşmaya çalışıyorlarmış hala.
  • ülkemizde potansiyelini kullanamayan yüzlerce örneklerden bir tanesi. ama belki de en önemlilerinden biri.
  • hanedanımızın izmir'e kıyağıdır. belki bir ikisini işe alır artık izmir'den.

    tabii ki varoşlardaki suriyeliler'i kastediyorum, izmir'in yerlilerini değil :)
  • türkiye'nin en büyük ihracat limanıdır. defalarca çandarlı'ya taşınması planlanan liman zemin yetersizliği nedeni ile şehrin göbeğinde kalmıştır. tonaj olarak il bazında aliağa limanlarının gerisinde olmasına rağmen üzerinde ki yükü henüz atamamıştır.
    burada çalışan bütün personelin can güvenliğinin tehlikede olduğunu bildiği halde çalışmaya devam etmektedir.
    paranız varsa bu limanda tüm işlerinizi halledebilirsiniz. devlet limanlarının en büyük sorunu yedirmezsen işin yürümez.
hesabın var mı? giriş yap