• 50.000 tl sermaye ile izmirin "çekicisi"olan sancakların izmirlilere sunduğu yeni hizmet. teşekkürler folkart, teşekkürler towers... muhtemelen 2-3 günlük ciroları 50binden fazladır.
    hizmet aşkı
  • uygulamalarını anlayamadım, saçma bir yapı.
    başıma gelin bir olayla durumu özetlemeyi tercih ederim..
    evimin önü gidiş geliş geniş bir cadde ve merkezi bir yer. haliyle arabayı sokabilecek bir park yeri bulursan o gün şanslısın.
    o gün akşam park yeri bulamayınca arabamı dört yolun köşesine bıraktım. açıkça itiraf edeyim bıraktığım yerde yaya geciti de vardı. ancak yolun her köşesindeki yaya geçitlerinin üzerinde mecburen araçlar duruyordu. hatta benim arabamın yerinde çekildikten sonra başka araç bile vardı :)
    yaya geçidi derken geçişi engellediğimi ya da engelli yolunu kapattığımı falan düşünmeyin bildiğiniz mazgalların üzerinde kaldırım kenarı bir yer.
    sabah kaktım ve arabam yok...

    ilk önce şaşırdım, iki seçenek geldi aklıma biri çekileceği diğeri çalınabileceği...
    çünkü aracın çekildiği alanda bir not vs yok, izmir trafik vakfı'nın bir numarası var ama sadece numara! açan yok.. sitesinde araç sorgulama var, sanırsam laf olsun diye o da.. kısacası arabama ne olduğunu esnafa sorup öğrendim...
    daha sonra trafik şube'ye gittim ve beni izmir trafik vakfı'nın araçları çektiği otoparka yönlendirdi, gittim 'neden çektiniz dedim' görevli polis memuru 'park yazmışlar' dedi ve 'belki gidiş yönünün tersine park etmişsinizdir' dedi. neyse 92 tl otapark ücreti ödedim, 2 aya da trafik cezası gelecekmiş.. aldım arabamı çıktım..

    şimdi anlam veremediğim olay şu:
    1-eğer benim aracım bir engel oluşturmuyor (bir aracın çıkmasına engel, trafiği kapatmıyor ve yayayı engellemiyorsa), sadece trafik kurallarına uygun park edilmemişse neden ceza kesilip bırakılmıyor, neden çekiliyor?
    2- izmir trafik vakfı neden trafik polisi yetkisiyle hareket ediyor?

    not: bunu resmen rant haline getirmiş resmi bir kurum olmuş izmir trafik vakfı ve üç kuruş kazanırken cebimden aldığı 92 tl'yi helal etmiyorum.
  • gözünüzün önünde arabanızı çekip peşinden koşturacak kadar arsızdır bunların sürücüleri. (yaptıkları yasal değil, sürücü araç çekilirken gelirse çekemezsin, yalnızca ceza kesersin.)

    ''izmir'de çevirme'' adlı sayfada yaptıkları arsızlıkları takip edebilirsiniz.

    bunların derdi trafik düzeni falan değil, alenen rant sağlamak.

    http://www.egedesonsoz.com/…kfi-sahaya-cikti/908366
  • sabah 8:00 de bıraktığım arabamı 12:00 itibari ile çekmiş olduğunu öğrendiğim vakıf. işin güzel yanı şudur ki hemen arkamdan araçlar benim çıkartıldığım bölgeye park etmiş yetmemiş 2. sıraya da araçlar park etmeye devam etmiş. işin diğer güzel yanı park ettiğim yerde belediyenin park yeri işaretleri var. esnaftan öğrendiğim kadarı ile de eskiden park yeriymiş şimdi park yasağı gelmiş ama izler kalmış. silmemişler.
    nasıl bir ülkede yaşıyoruz. herşey allaha emanet gidiyor. durduk yere 200 lük olduk iyi mi?
    nefret ediyorum bu ülkeden. artık o kadar bıktım ki bu ülkenin kültüründen, siyasetinden, idaresinden, vatandaşından, her şeyinden, her gün ayrı eziyet geliyor yaşamak.
  • 110 liralık fatura kesip 126 lira para alan vakıftır efendim kendileri.
  • vakıf isminin de içşnin nasıl boşltıldığını gösteren vakıf. ulan eskiden vakıf kurulur insanların duası alınırmış. şimdi bedduadan başka bi şey aldığınız yok. özel sektöre vakıf diye böyle işleri peşkeş çekersen olacağı budur. o vakıfı kuranların cinsini cibiliyetini o araçları keydi çekenlerin de amını yurdunu sikiym
  • bugün aracımı haksız yere çekip beni soyan kan emici vakıftır. 100 tane aynı şekilde sıralanmış aracın içinden araç çekilir levhası bulunmadığı halde beni bulan soyguncu kurum.
    kimseye de şikayet edemiyorsun s.ke s.ke o parayı ödüyorsunuz.

    lanet olsun böyle düzene.
hesabın var mı? giriş yap