• izmir'de modernizmin içki ve kıyafetten ibaret olduğunun kanıtı.

    iyi üniversiteler nerede? ankara ve istanbul'da.

    evet odtü'de çok izmirli var ama bu izmirliler ya bornova anadolu yada izmir fen'den gelmiş oluyor. 2 tane iyi lise var işte.

    (odtü veya boğaziçi ayarında)iyi üniversiye yok, iyi teknoloji firması yok, iyi araştırma kurumu yok. izmir'de yetişen çok sanatçı da yok mesela. sanatçının kralı ankara'da yetişir, istanbul'da şöhret olur.

    sanırım hayat relax ve kafa ütüleyen dinci sayısı az ama onlar mesela olympos'ta falan da az.

    yani eminim izmirde yaşamak güzeldir de kültürel ve bilimsel üretimin olmaması, hele ki milyonluk şehir olmasına rağmen olmaması rezillik.

    izmirin nüfusu roma ve berlin gibi şehirlerden fazla ama kültürel ve bilimsel üretimi ortalama bir avrupa köyü seviyesinde. maalesef.
  • ehh biraz üzücü bir dürüm.

    yeni iyte ve yeni izmir teknoloji üssü ile izmir/urla bir silicon valley olarak gelişecek mi göreceğiz.

    bence izmir'in bu anlamda öne çıkması herkes açısından iyi olur. otuzbirci yazılımcılar gelsin türkiye'nin en rahat ve güzel şehirlerinden birinde fikir üretsin. nitelikli insanların izmir'e çekilmesi, yurtdışına kaçışının önlenmesi lazım. zira izmir'de asla yeterli yazılım istihdamı yok. türkiye'de tek merkez olarak istanbul öne çıkıyor. izmir'de genel olarak sanayi az, düz alan bile az. buna karşı nüfus çok., işsizlik haliyle çok. ar-ge sektörüyle bu sorun giderilebilir.

    (bkz: izmir teknoloji geliştirme bölgesi)
hesabın var mı? giriş yap