• ilk olarak mavişehire gaz vererek izmiri doğalgazla buluşturacak doğalgaz dağitim şirketi. ilk olarak şubatta gaz verecekleri söyleniyor lakin daha çelik ve polietilen hatlar döşenmemiş durumda regülatörler konulmamiş. çalişmalarini ilgiyle seyrediyoruz.
  • şu güne kadar yaptığı çalışmalar ile türk telekoma rakip olacağını gösteren bir performans sergileyen kuruluş. kazdıkları ve boru döşedikleri yerleri açık bırakarak çoğu aracın hasar görmesine, çevredeki evlere bir parmak kalınlığında toz dolmasına ve yağmurlu günlerde vatandaşın çamura bulanmasına sebebiyet vererek şimdiden çoğu izmirlinin gönlünü fethetmiştir. bir de şu var belki alakalıdır;
    (bkz: sictiktan sonra toprak ile örten kedi)
  • boru döşemek için stereo kazı yapan şirket. yolun her iki tarafını aynı anda kazıyorlar ya da bir noktaya ulaşabilmek için gerekli iki paralel sokağı aynı anda kazıyorlar. yakında 3d stereo ve high definition stereo sistemini kullanacaklar diye korkuyorum.
  • abonelik işlemini talep ettiği 180 dolar artı 205 milyon bilmem ne parası artı kıl yün vergileri ile iyice bir zorlaştıran şirket. ulan biz bu gazı izmir gibi en az sekiz ay hiçbir ısınma aracına ihtiyaç olmayan yerde alıcaz, üstüne abonelik için 500 küsur ytl. para ödeyecez, üzerine tesisat artı kombi, işçilik, vana, kıl, yün, toplamda 3000 ytl. daha vericez, edecek 3500 ytl üstüne alacağın gazı da ekle etti 4000 ytl. (en az) ben bu kadar parayla alacağım motorini izmir de zaten 5 yıl da (bilemedin 3 yıl) yakacağım da yaptığım harcamayı amorti edeceğim. üstüne de bir dolu güvenlik riski alacağım, ha bir de elin iran'lısı ya da rus'u gazı kesecek dımdızlak kalacağım. hani nerde bunun ekonomisi ucuzluğu garantisi. sen bir de dolarla ve bilmem ne kadar teminatla (neyin teminatıysa) abonelik vereceksin hem de 500 liraya, oldu, izmirgazım benim oldu. aradan 2 yıl geçecek ve sen aynı aboneliği belki beleş dağıtmaya başlayacaksın, kampanya yapacaksın ve hatta sayaçları bedava vereceksin, çünkü sattığın gaz yetmeyecek (attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeyecek) daha fazla abone isteyeceksin, bunu biliyoruz (hemen herkes) olan şimdiden abonelik sevdasına düşene olacak. bari kampanyayı baştan yap da uğruna kazılan, delik deşik edilen izmir sokaklarında anası ağlayan araçların sahiplerinin sağduyulu tepkileri azalsın.
  • sabahtan beri karşıyaka, menemen, ulukent ve çiğli bölgelerine arızadan ötürü doğalgaz veremeyen firmadır. sitelerinde arıza giderildi yazsa da hala düzelme yok ve götümüz donmakta.
  • bugün fabrikamıza osb müdürlüğü aracılığıyla şöyle bir yazı göndermişler:

    "sayın yetkili

    bilindiği üzere; içerisinde bulunduğumuz günlerde ülkemizde doğalgaz iletim şebekesinde basınçlar düşük seviyede olup, iletim şirketi botaş tarafından durum arz dengesizliği olarak izah edilmektedir.

    bu kapsamda; 17.01.2012 tarihi itibariyle botaş, ikinci bir duyuru yapıncaya kadar "şid" hükümleri madde 14 gereği "zor gün" olarak ilan edilmiştir.

    söz konusu botaş duyurusu gereği, ivedilikle müşterilerimizin alternatif yakıt tedariki için uyarılması ve alınan tüm önlemlere rağmen basınç profilinin düşmeye devam etmesi durumunda ise müşterilerinize gaz arzının durdurulabileceği konusunda bilgi verilmesini önemle belirtir, bilgilerinize rica ederiz."

    sanıyorum bu durum sadece sanayiciyi değil evsel kullanıcıları da ilgilendiriyordur. dolayısıyla "zor gün" olarak kabul edilen bu olağanüstü durum tüm izmirlileri üzebilir.
  • hobi olarak doğalgaz kesen şirket.

    ustam vergilius rehber oldu bana;

    2010 yılında sadece bir aylık gecikmiş fatura nedeniyle izmirgaz tarafından iki kez doğalgazımız kesildi.ben de bunun üzerine garanti bankası üzerinden otomatik ödeme talimatı verdim.bankada nakit akışı problemi olmamasına karşın son iki aylık faturalarımız ödenmemiş.bunun üzerine internet şubesinden acil ödeme yaptım.izmirgaz'ı aradım,müşteri temsilcisine durumu bildirdim,ihbar mektubunun gönderilmemiş olduğunu,doğalgazın acil olarak açılması gerektiğini bildirdim.bana eylül ayının 7 sinde yani 12 gün önce ihbarnamenin gönderildiği ve en erken yarın doğalgazın açılabileceği söylendi.ptt şubesine gidip sorgulattım,ekranda ihbarnamenin gönderilmediği görüldü.(bu arada iki aylık toplam borç 40 lira)

    özellikle yaz aylarında izmir'de doğalgazın fazla tüketilmemesi nedeniyle doğalgazı kapatıp açarak daha fazla gelir elde etmeye çalıştıklarını düşünüyorum.halkı mağdur eden bu şirketi mahkemeye vermeyi düşünüyorum.
  • izmirde yeni oturmaya başladiğim binanin sokağini kesen 3 sokakta doğalgaz varken kendileri bir tek bizim sokağimiza doğalgaz bağlantisi yapmamayi tercih etmiştir, sirt sirta olduğumuz binada doğalgaz kullanilabiliyorken bizim binamiz kişlari soğukta geçirmektedir. üstelik kendilerine her hangi bir telefon ile bağlanmak mümkün değildir. müşteri hizmetleri diye birşeyin varliğindan haberleri yoktur sanirim.
  • abonelik için 379 tl depozito alan şirket.
  • denetim için gelen elemanlarının şalteri kapalı kombiye "tamamen arızalı galiba, elektrik gelmiyor" dediği şirket. oldu canım.
hesabın var mı? giriş yap