• içindeki yüzlerce yıllık tarihi dokuyla super bir tezat içeren, vernikli ahşaptan yapılmış ana kapısıyla, en salak belediye icraatları arasındaki yerini her daim korumuş, bu idari/mülki zihniyetle de koruyacağa benzeyen müze.
  • iznik kentinin tam merkezinde bulunan ve tarihi özellikleriyle gelen turistleri ağırlayan bizans dönemine ait bir eski kilise.
  • yenileme çalışmalarıyla tepesine kiremitlerden çatı yapılmış tarihi eser. evet bildiğin kiremitleri döşemişler. tepesinde tarihi yapıyla tamamen zıt bir şekilde parlak parlak duruyorlar.
  • dış görünüşüne bakıp aldanmamak gerekir.. zira bizler restore etmekten pek anlamayız..

    http://gezente.com/…asofya-muzesi-orhan-camindeyiz/
  • tarihi binaya cam kapı takmak da nedir? sanki işlek cadde üzerinde dükkan girişi. kimse de bişey demiyor mu? abi böyle şey mi olur diye tepki göstermiyor mu?

    http://arkeofili.com/?p=4922
  • yeni adı ayasofya orhan cami olan yapı. elektrik sistemi döşenerek bir tarafı ibadete açılmış. diğer tarafı gezilip görülüyor fakat pencerelerinde cam yoktu sanırım, açık şekilde duruyordu. bu tarafı gezerek malum konsil'in toplandığı yere ve boş olan bir lahtin odasına geçebiliyorsunuz. konsil'in toplandığı merdivenlerin önünde bir dikdörtgen var. muhafaza edilen bir vaftiz sunağı var imiş bir vakitler, lakin çalınmış. girişte de yine kare bir alan muhafaza ediliyor, orijinal yer döşemesi, mozaikleriyle.

    freskler badanalı. çatı rus coğrafyasına özgü bir ahşap madde ile kapatılmış restorasyonda. rehberin dediğine göre pahalı bir malzemeymiş ve iyi bir iş çıkartılmış. her şeyi beğenmeyen bu rehber restorasyonu ve ibadethaneyi savundu, koruma altına alındığı için. ibadet edilmeye uygun sayılabilir, ama olmasa da olur tabi bence.

    fani ömrümde bir konsil mekanını ziyaret edip hristiyan din adamlarının kulaklarını
    çınlatıp ve dahi üstüne namaz kılarak hacı oldugumu iddia edebilirim sanırım. *
  • sünger bob kalesiyle zirveyi gördüler bunlara şaşırmamak lazım
  • çok tahrip olmuş bir yapı olması üzücü ama genede görülmeye değer
hesabın var mı? giriş yap