• tavus kuşu'nun mitolojide diken yedikten sonra (çile-dert çekip) bunları sindirip onlardan (altındaki dersleri anlayıp gelişmek, geçmek) oluşmuş rengarenk parlak tüyleriyle tasvir ediidiği iznik'te bulunan bir hipoje. göz alıcı

    tavus kuşlarının iki tane olması evrenin enerji-varlık-elektrik yaratan pozitif dışsal (+) negatif içsel (-) kutuplarını, her insanda ikisi de var olan eril-dişil enerjileri, hem gece-hem gündüzü, hem bilinmeyen ve hem de bilineni temsil etmekte.

    iki tutamaçlı kutsal kase(vazo) ise içerik havuzu/suyu/manyetik sıvısı/kaostan şekillenip kozmosta tezahür eden, düşünceler, imgeler ve sözleri yansıtmakta.

    üç başak dalı, her an'da yenilenen bakire nefes ve onunla gelen varlık enerjisinin vücuttaki üç merkezde yani akıl-kalp ve iradedeki dağılımını, etkileşimi anlatmakta.

    ortada mavi zemindeki altı çizgi-yıldız, alın ön lobunda bulunan kalp gözünü sembolize etmekte. orada yine kanatlanmış eril-dişil ruh özleri/eşleri var. ve tam görülemese de yukarıdaki kısımda evrenin nice anlam taşıyan matematiksel simgesel geometrik şekilleri bulunmakta.

    kaynak: arkeoloji dünyası
hesabın var mı? giriş yap