• leyla umarın biyografisine ilişkin bir kitap üzerinde çalışan adamdır.
  • atatürk'ün silah arkadaşı.

    1882 yılında yanya'da doğdu. istanbul'da milli savunma bakanlığı personel dairesi emrinde çalışmayı reddederek mudanya'da milli mücadele kuvvetlerine katıldığında yarbaydı. o tarihe kadar üsküp'ten anafartalar'a uzanan çeşitli yerlerde görev yaptı. milli mücadele'yi yürüten kuvvetlerden 23. tümen komutanlığına atandı, 20. kolordu'nun da komutan vekilliğiyle görevlendirildi. kütahya-eskişehir, birinci ve ikinci inönü ve sakarya meydan savaşları'nda tümen ve grup komutanı olarak bulundu. 1921'de albaylığa, 1922'de generalliğe yükseldi. 1926'da korgeneral oldu. bu sırada 1. ordu'ya komuta ediyordu ve bir ara izmir valiliği ile askeri mahkeme üyeliği de ek görev olarak kendisine verilmişti. 1930'da orgeneralliğe yükseltildikten sonra ordu komutanı olarak 1939'a kadar görevini sürdürdü. emekliye ayrıldıktan sonra aydın, muğla, balıkesir milletvekili olarak meclis'te bulundu. 1951 yılında istanbul'da öldü.

    kaynak: http://ataturk.net/…daslari/?sayfa=arkadaslari&id=9
  • internet sayfasinin adresi: http://www.izzeddincalislar.com/
  • izo, nevişahsına munasır bir kişidir. hayata farklı bakar; komik bir adamdır da hatta...
    çok gezer. onu bulmak zordur. adı bilinmedik yerlere gitmeyi sever.
    kendi kitabını kendi basar, dağıtır - hediye eder - onu plato filmde bahçede sinan çetin ile yanyana bulmak mümkündür.

    ayrıca, 23 eylülde vizyona girecek tramvay filminin senaryosu ona aittir. bu senaroysu ile kodak antratk senaryo ödülünü almış ve kimbilir yine adı bilinmedik nereye gitmiştir.

    kendisi de filmde bir ara belli belirsiz görünmektedir.
    utangaç bir yengeç burcu adamıdır, galatasaray camiasındandır. ailecek severiz, izo deriz..budur!
  • her şeyden anlayan, kalemi kuvvetli, gözlem gücü yüksek adam.
  • 1964'te istanbul'da start alır. mekteb-i sultani ve istanbul siyasal'ın ardından kendini tiyatroda bulur. bir başka liseli ferhan şensoy'un nöbetçi tiyatrosunda hem çalar, hem oynar. sinemaya geçer, senaristlik yapar.

    kimileri için bu kadarı bile yeterli bir kariyerdir bir ömür için. abimize yetmez. atar kendini babıaliye. elele, milliyet, yeni binyıl, marie claire, vizyon, amica, esquire vb. dergilerde yazılar yazar. bu da kesmez ustayı. geçer tv'ye. eller yukarı (star) gizli harikalar festivali (kanald), oyun içinde oyun, yaz gecesi rüyası (trt) gibi yapımlarla televizyon dünyasında yerini alır. energy fm ve açık radyo'da programlar yapar.

    ayrıca ve önemli olarak da, panajans ve her mecra gibi reklam şirketlerinde ben diyeyim 8, siz deyin 10 yıl geçirmiş, reklam yazarlığından ajans başkanlığına kadar her işi yapmıştır. içinde bir roman olan 20ye yakın kitaba imza atmış. son olarak da, yanılmıyorsam bahçeşehir üniversitesi'nde senaryo dersleri veriyordu. maviology'de yazıyor hala, geziyor tozuyor falan.

    ve tabii ki de galatasaraylı kendisi.

    bir insan altı üstü 40 yıla bunları nasıl sığıdırır bilmiyorum. bu adamın sadece bu zamana kadar yaptıklarından 5-6 kişiye komple kariyer çıkar. cv'sini 5'e bölsem 10 kişi iş bulur. bakalım diyoruz daha neler yapacak.
  • kendisininkine benzer süpper bir kariyeri bugünlerde bağış erten inşaa etmektedir.
  • istanbul bahcelievler'de i$lek bir caddenin ismi. semt halki tarafindan genellikle cali$lar $eklinde soylenilir.
  • mavi jeans'ın ıstanbul'un 2010 avrupa kültür başkenti adaylığını desteklemek üzere özel olarak ürettiği tişörtlerin ve aynı zamanda maviology dergisinin editörü olan tasarımcı.
  • ara güler'in fotoğraflarının izini sürüp "parke taşlar üzerinde bir beyoğlu rehberi"isimli eseri yazan proje insanıdır. son olarak, engin cezzar'a bir nev-i hayalet yazar'lık hizmeti de vermiş olan cihangir vatandaşıdır.
hesabın var mı? giriş yap