• 2.10 boyundaki 1990 doğumlu banvit uzun forveti. gün itibariyle a milli erkek basketbol takımı aday kadrosuna çağrılmıştır.
  • 13 ağustos 2011 türkiye sırbistan basketbol maçında üçüncü çeyreğin sonu ve dördüncü çeyrekte süre almış basketbolcu. aldığı dakikalarda maç iyice kopmuş olsa da hırsı ve bir şeyler yapma çabası görülmeye değerdi. cesurca şut atmak istemesi, uzun kolları sayesinde yapmış olduğu baskı kısa süreli de olsa takımımıza suni bir hava kattı. doğuş balbay'la birlikte son çeyrekte takımın havasına iyi bir katkı sağladı.

    kendisini ilk kez izlemiş olsam da bende bıraktığı izlenim iyi yönde. umarım kendisini daha çok geliştirir ve hidayet'ten sonra 3 numaradaki açığı doldurabilir.
  • murat murathanoğlu'nun öve öve bitiremediği, geleceği parlak forvet. yüzünde hep o aynı alerjik ifade.
  • furkan aldemir dururken banvit ve orhun ene torpiliyle litvanya'ya götürülen oyuncu. üç maçını canlı izledim, iki sene içinde kendini biraz geliştirirse, biraz da size kazanırsa adından çok söz ettirir ama şimdiden adından söz ettiren ve u21 avrupa şampiyonasında herkesin canını çıkarmış fukan dururken kadroda kalması tek kelimeyle torpil.

    bunun bir de genç banvitliler'de şimdilik bench'ten pek kurtulamayan mert adlı bir kardeşi bulunmakta. o da bu kardeşimiz gibi uzun, fizikleri de benziyor, ondan ne olacak, yakında göreceğiz.
  • kendi koç olsa, furkan aldemir'i kadroya alırdı.
  • kendisinin 3 maçını canlı izledim.. gerçekten iyi bir oyuncu.. genç ve tecrübesizliğine rağmen top kullanmaktan insiyatif almaktan çekinmeyen bir oyuncu.. ancak bu turnuvaya götürülmemesi gerekirdi.. fizik olarak çok zayıf.. aynı mevkide eşleştiği adamlardan 2 tane izzet çıkar.. özellikle savunmada çok zoruk çekecektir turnuvada.. kendini geliştirir ve biraz daha büyürse(fizik olarak) milli takımda çok rahat yer bulabilir.. ancak bu haliyle bu turnuvayı kaldırabileceğini düşünmüyorum.. çok büyük ihtimalle 12. oyuncu olarak kenarda oturacak çok az süre alacaktır hatta hiç süre almadığı maçlar olacak..

    keşke kenarda oturtmak için izzet'i almak yerine maçın her anında kullanabileceği furkan aldemir'i alsaydı orhun.. hem fizik olarak daha iyi hemde rebound yeteneğinden faydalanabilirdi.. veya uzun almayıp doğuş balbayı alabilirdi..
  • oyuncunun geçtiğimiz sezon gösterdiği performans;

    normal sezonda; sadece 12 maçta oynamış. bu maçlarda; 2.67 sayı, 1.33 ribaund ortalaması tutturmuş.

    playoff zamanı; 6 maçta oyuna girmiş. bu maçlarda; 0.83 sayı, 1.67 ribaund ortalaması tutturmuş. şut yüzdesi is iki sayılık atışlarda %25, üç sayılık atışlarda %16.67.

    hazırlık maçlarında da pek süre almayan bir oyuncuydu. nasıl oldu da dünya ikincisi apoletiyle eurobasket 2011'e katılan milli takımın 12 adamından biri oldu?

    belki ileride şahane bir oyuncu olacak ama şimdi ne durumda belli değil. kulüp takımında kafi derecede oynatmayan da milli takıma alan orhun ene. buyur buradan yak durumu var. playoff zamanı tercih edilmeyen bir oyuncu avrupa şampiyonası kadrosuna dahil ediliyor. hem de semih erden gibi bir oyuncunun yedeği olarak. tamamen farklı iki oyuncudan bahsediyoruz.
  • rahmetli izzet amcanın torunu, bekir abinin oğlu ,kücükköy ümüzün yeni gururu. avrupa şampiyonasında şans bulur mu bilmem ama gelecekte milli takımın değişmez oyuncusu olacağını umuyorum.
  • koç'un niye onu seçtiği hakkında ipuçları içeren video:

    http://www.youtube.com/watch?v=j2garmioa30

    bana göre orhun ene bir kumar oynadı. belli ölçüde de olsa kendini kanıtlamış genç oyuncular yerine potansiyeli hepsinden daha yüksek ama neredeyse kendini hiç kanıtlama fırsatı bulamamış bir oyuncuya şans vermeye karar verdi. tabi bu seçim izzet'in banvit oyuncusu olduğu göz önüne alındığında madem böyle bir şans vermeye niyetliydi niye önce kendi takımında vermedi sorusunu da akıllara getiriyor.
hesabın var mı? giriş yap