• alibaba group 'un kurucusu,baskani ve ceo su. ayrica alibaba.com 'un yoneticisi.kisa,zayif ve mutevazi bir is adami.bazi konusmalarindan alintilar;

    being number one is the result. it's not the goal.it's the mission that lead us.
    so, what's the mission for the usa?
    what's the mission for china?
    what's the mission for alibaba.always think about the mission.and the mission drives you.it's not the number one drives you.

    running a business is just like a baby.today alibaba has 5 companies.that means i am a father of 5 children.
  • forbes billionaries listesine göre 3.4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 395. kişisi. taobao.com ve alibaba.com e-ticaret sitelerinin kurucusudur. ingilizce öğretmenliği bölümü mezunudur.

    10 mayıs 2013 tarihinde alibaba şirketindeki ceo'luk görevini uzun süredir aynı şirkette görev yapan jonathan lu'ya devredecek. bir internet şirketini yönetmek için yaşlı olduğunu düşünerek bu kararı alan 48 yaşındaki ma'nın, görevi devredeceği jonathan lu da pek genç sayılmaz, 43 yaşında kendileri.
  • halka arz sonrasında 14 milyar dolar kazanmış diyorlar, ne kadar doğru bilmem. idolü ise forrest gump' mış.

    http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000312290
  • 1999'da sirketinin calisanlarini motive eden 2 dklik bir konusmasi surada https://www.youtube.com/watch?v=up9-c4_8dvo

    2002'de ipo olacagiz demis, biraz gecikmis gerci ama "one of us will defeat then of them (americans)" demis. bana biraz bin galatasarayli on bin fenerliyi yok eder hesabi gibi geldi ama olsun...

    onumuzdeki birkac yilda bu amaclarina da ulasirlar.
  • ne kadar özverili bir insan olduğu 99 daki pitch'inden görülebilmektedir. bugünlere kadar gelebileceği daha o günlerden belliymiş.

    türkiyedeki girişimcilerin dediği gibi silikon vadisiz olmuyor ya, orda olmak lazım bilmemne gibi martavallara inanmayıp, silikon vadisinin çalışma ruhuna erişmeliyiz felsefesine inanarak bugünlere gelebilmiştir.
  • çinli işadamı ve alibaba group şirketinin kurucusu. cnbc televizyonuna verdiği demeçte mutsuz olduğunu açıklamış.

    http://turkish.ruvr.ru/…nin-en-zengin-adami-mutsuz/
  • tüm asya'nın en zengin kişisi olmuş.

    http://time.com/…-richest-asia-alibaba-li-ka-shing/
  • davostaki konuşmasını özet olarak geçsek.

    10 defa harvard'a başvuru yaptım hiç birinde kabul edilmedim, sonra düşündüm ki, ben oraya artık hoca gibi giderim bir gün.

    30 defa iş başvurusu yaptım hiç birinde seçilmedim. çin'de kfc'ye iş başvurusu yaptım 24 kişi başvurmuştu 23-ü kabul edilidi ben o listede yine yoktum. polise başvuru yaptım 5 kişi idik 4-ü seçildi ben yine yoktum.

    eğer ben bu kadar iş başvurusuna rağmen böyle şanssızlıkla başarılı olduysam her kes başarılı olabilir.

    forrest gump filmini izledikten sonra yaptığın işe inan, insanlar bunu sevselerde sevmeselerde.

    benim işim dünyanı değişmek değil bu obama'nın işidir. benim işim dünyanı geliştirmektir. önemli olan takımımın mutlu olmasıdır eğer onlar mutluysa müşterilerimiz de mutlu olacaktır.

    senin 1 milyon paran olduğunda bu s?nindir. 20 milyonun olduğunda, problemler başlar. enfelyasyonu düşünürsün. 1 milyarın varsa, bu para senin değil, insanların sana verdiği güvendir.
  • " genclere yardim et. akilli olanlara yardim et. o kucukler, buyuk olacak. onlarin fikirleri tohum gibidir. onlar buyudugunde dunyayi degistirir."

    jack ma
  • bir colonel sanders ve brian acton (bkz: #46172511) gibi motivasyon kaynağı olası alibaba.com kurucusu çinli kişi.

    bu eleman üniversite sınavında 3 kere sıçıyor. 30 küsür işe başvuruyor ve hepsinden red cevabı alıyor (24 kişiden 23ünün alındığı bir kfc görüşmesi dahil). gerçi harvard'a da 10 kere mi ne girme gibi bir nafileler nafilesi çabası da olmuş.

    ama sonra çocuğu koyuyor işte. çok da güzel bir laf demiş:

    "today is difficult, tomorrow is much more difficult, the day after tomorrow is very beautiful, but most die tomorrow evening" (bkz: http://vulcanpost.com/…essful-in-life-and-business/)

    ("bugün zor, yarın daha da zor, ertesi gün ise çok güzel, fakat çoğu kişi yarın akşam ölüyor")
hesabın var mı? giriş yap