• benim de sahip olduğum oldukça zor bulunan bir köpek cinsidir.

    kökeni: bu cins, büyük bir köpek yetiştiricisi ve tanınmış bir köpek sever olan ingiliz din adamı parson jack russel tarafından geçen yüzyılda geliştirildi.

    tanımı: amerikan köpek kulübü tarafından kabul edilmemiştir. bu nedenle belirlenmiş bir standardı yoktur. tilki terrierine benzer. bacakları daha kısa, yüksekliği 22 cm., ağırlığı 9 kg. kadardır. koyu renk, içe çökük gözleri, geniş, öne doğru katlı kulakları, bulaşık telini andıran tüyleri vardır.

    kişiliği: cesur, şen, fedakar, itaatkar.

    kullanımı: bütün küçük terrierier gibi inindeki küçük hayvanları avlamak için kullanılır. yeteneği ve hızı ona özellikle değer kazandırır. çok dar geçitlerden bile geçebilir. daha sonra o da diğerleri gibi insana eşlik eden köpeklerin safına katılmıştır.
  • köpek ırkı cinsi..
    maskdeki mailo bundandır..
  • ultra zeki olduğu iddia edilen köpek cinsi.
  • evden kaçtıgında karşı apartmanın 9. katında başka bi dairede bulunmasına şahit oldugum hiperaktif köpek cinsi.
  • hiperaktif sözcüğünün köpekçedeki karşılığı. yerinde duramaz bunlar, eğer duruyorlarsa bilin ki bir puştluk düşünüyorlardır. hoplarlar, zıplarlar, atlarlar, coşarlar; bin türlü şebekliğin hayvanıdırlar. kapalı kapının ardından artistlik yaptıkları bir köpeği karşılarında görünce arkalarına bakmadan kaçarlar; birilerine tutunup "tutmayın lan beni" numarası yapan koftiden kavgacı delikanlı tribi yaptıklarına da şahit olunmuştur.
  • bu kopegi eve getirme karari aldigimda annem beni evden kovdu, babam git itini nerde beslersen besle dedi , aglayip zirlayip getirdim, annem ilk goruste ' ayy kurban oluruuuum' dedi ve asik oldu . ilk gunlerde alin bu iti yanimdan diyen babamla beraber uyuyorlar artik. nitekim bulundugum ulkeye getirmek istedigim biricik findigim istanbulda kaldi . babam her gidisimde tesekkur ediyor annem on dakika ayri kalsa ozluyor. disariya ciktiginda etrafimiz ay ben kopekten tiksinirim aslinda ama bu ne yaa biraz kucagima alabilir miyim diyen , sevmek icin yolunu degistiren insanlarla doluyor. yani o kadar sevimli bir hayvan bu. cisini tuvalete yapmayi inanilmaz bicimde uc aylikken ogrendigini de belirteyim. nese kupu. derde tasaya depresyona birebir. ozledim bak simdi. olsa da minciklasam
  • yuruyuse çıktığımızda insanların çok yogun ilgisine maruz kalan, bir süre mıncıkladıktan sonra kişilerin bana dönüp nedense, bunlar pahalı galiba nedir fiyatı sorusunu yönelttikleri asırı zeki,yaramaz,göbekli köpeğimin cinsi.
  • isirma hissi uyandiran serseri ve komik dostlardan. bi suru sahane foto icin:
    http://www.fotosearch.com/…ack-russell-terrier.html
  • zekasi yuzunden siz onu egittikten bir sure sonra sizi egiten ve sizi yoneten kopek. (bkz: the things you own end up owning you) birde acikli acikli bakmayi cok iyi bilirler ama kafalarinda binbir turlu seytanlik donuyordur o anda kesin.
hesabın var mı? giriş yap