• ingilizlerin kumpiridir. ancak ortaköy'de rengarenk tepeleme 4 malzeme ile kumpir yemeye alışmış bünye için ilk başlarda az malzemeli ve kuru gelebilir.

    neli olsun sorusuna genellikle verebileceğiniz yanıtlar baked beans'li, ton balığı-mısır-mayonez'li, coleslaw'lu şeklindedir. ancak biraz daha yaratıcı restoranlarda/kafelerde yendiği takdirde değişik malzemeli, lezzetli, enterasan kombinasyonlar yakalamak mümkündür.
  • ingilizlerin kabugunu da yedikleri kumpirin fakir kuzeni. is yeri ve okul kantinlerinin menusundeki yeri hic degismez, demirbastir.
  • genellikle cheese and baked beans ve chicken and bacon ile servis edilen ingiliz kumpiri. patatesi kasar ve tereyagi ile karistirip yumusatmadiklari icin bizdeki kumpire cok benzememektedir.
  • kabuğu çıtır, içi yumuşak fırında (bütün olarak) kızartılmış patatestir. britanya'nın geleneksel yemeklerinden biridir.

    kumpir farklı ülkelerde farklı isimlerle ve farklı garnitürlerle servis edilir. britanya'da çıtır kabuğuna atıfta bulunularak jacket potato diye isimlendirilmiş.

    patates fırından çıkarıldıktan sonra ikiye veya dörde kesilir. tuz ve/veya kara biber eklenir. ardından tereyağ eritilir üstünde. bizdeki gibi patates püre haline getirilmez. kimi böyle (kabuklarıyla birlikte) yer kimi de garnitür ekler. klasik garnitürler:

    - cheddar peyniri ve domates soslu fasulye
    - ton balığı
    - mayonezli tavuk ve mısır

    devamı için link

    peynir ve fasulyeli olanı çok seviyorum. kumpirin bu sade hali oldukça hoş ve lezzetli. evde yapımı çok kolay. patatesi kısa sürede kızartmak için öncesinde 7 dk kadar mikrodalgaya vermek işe yarıyor.
hesabın var mı? giriş yap