• yaklaşık bir buçuk yıl önce, digiturk'te de bulunan showtime kanalında izlediğim, glenn close ve jeff bridges'in oynadığı, vasatın çok üstünde bir film.

    filmin yapım tarihi 1985.

    yanlış hatırlamıyorsam bu filmin bir de yerli sürümü çekilmiş, glenn close'un rolünü gülşen bubikoğlu, jeff bridges'inkini ise kenan kalav oynamıştı.

    her iki filmde de bir harfi bozuk daktilo ile gönderilen mesajlar vardı.
  • şu an digiturk'un showtime kanalında tekrardan gösterilmekte olan bu filmin bilhassa son sahneleri bizim yerli versiyonunki ile tıpatıp aynı.
  • orijinalinde robert loggia'nın oynadığı rol erol günaydın'a, peter coyote'nin rolü fikret hakan'a verilmiştir.
  • wunsch vertrauen'den* aldığımız bilgilere göre bu filmin yerli versiyonunun adı savunma imiş. bunun hemen peşinden çekilmiş.

    http://www.4x10.com/film.asp?id=14705 *
  • diablo iii'de normal bir ceremonial knife.

    21.0–23.1 damage per second
    (6–7)–(24–26) damage
    1.40 attacks per second
    item level: 18
  • suç ve cezanın etiği üzerine birçok sözü olan kara film, mahkeme koridorları ve salonlarına, hapishane hücreleriyle görüşme odalarına, savcı odalarına vizör tutar. suç ve suçlu patolojisi aralanırken yanı sıra avukatların çalışma tarzları, yargıçların yaklaşım biçimleri, jüri üyelerinin ahlaksal bakış açıları vb. birer birer gözler önüne serilir. dolayısıyla kara filmlerde mahkeme duruşmaları bir klasiktir.

    liberal adalet sisteminin belli başlı figürleri öykülere yön veren kişiliklerdir. 80’lerden itibaren bürokrasi ve adalet sistemindeki suça bulaşmış belli başlı figürlerin (bakanlar, vekiller, generaller, albaylar, savcılar, avukatlar, dedektifler, polis şefleri, bürokratlar, hatta amerikan başkanları vd.) yansıtılmasında özellikle bir artış gözlemlenmektedir. söz konusu mevzu modern amerikan sineması'nda ve dünya sinemasında hâlen işlenmeye devam etmektedir.

    hollywood sinemasında 80’li yıllarda çekilen polisiye filmlerde kadın oyuncular da sık sık başrolde görünmeye başlamıştır. jagged edge’de avukatla (glenn close) müvekkili (jeff bridges) arasında geçen şu diyalog, liberal sistemin adalet temsili ve ahlak anlayışının tümel çetelesini aşağı yukarı özetler niteliktedir:

    — suçlu olduğumu düşünüp beni nasıl savunursun?
    — bu hep oluyor. adalet sistemimiz böyle işliyor.

    dostoyevski’nin delikanlı adlı romanındaki, "avukat dediğinizin ‘kiralık vicdanlı’ adam olduğunu herkes bilir," yollu tanımlaması konumuz dolayımında geçerli bir perspektif sunmaktadır. avukatların hakları yasalarca güçlü bir biçimde korunmaktadır. liberal yasalara göre bir avukat suçlu birini savunduğu için cezaya çarptırılamaz; müvekkili davanın sonunda ceza alsa bile!

    sözün bittiği yer.
  • halle berry'in de yer alacağı proje.
  • bir r&b grubu. let's get married adında güzel bir şarkıları var.
  • başrollerinde glenn close ve jeff bridges'in olduğu, günümüz adalet sistemini eleştiren 1985 yapımı iyi bir suç ve mahkeme filmi.

    filmin sonundan ötürü, izlemenize engel olacak spoilere açık olduğu için fazla değinmeyeceğim ve hakkında da bir şey okumanızı önermem. ancak basitçe filme değinmek gerekirse; film başlarken katil adeta gözümüze sokuluyor ve süresi boyunca herkes katilin maktulün kocası olduğunu söylüyor. sadece katilin avukatı bunu ısrarla reddediyor ve film boyunca bizi dahil herkesi dava süresince ikna etmeye çalışmasını izliyoruz.

    mahkeme ve film noir tadında katil kim filmlerini sevenleri fazlasıyla tatmin edecektir.
hesabın var mı? giriş yap