• 96 model ingiliz ortasaha. bileklerine oldukça hakim ve iyi bir şutör. tam southampton'lık.
  • şampiyonşip takımı norwich city'de forma giyen kasım 1996 (21) doğumlu genç ofansif ortasaha.

    2014/2015 sezonunda 3. lig takımı (1.league) az şanlı coventry altyapısından çıkıp arada bir ilk onbirde oynarken, 2016/17'de (2,65m €'ya) şampiyonşip takımı (nispeten şanlı) norwich city'ye geçti.

    norwich city'deki ilk sezonunda (2016/17) ilk yarıda iskoç ekibi dundee united'a kiralanıp, 2. yarıda u23'e yollandığı için o ara 'ne yaptı ne etti' hiç bir fikrim yok.

    bu sezon (2017/18) başında ise, haftalık takip ettiğim şampiyonşip maç özetleriyle kendisiyle tanışma imkanı buldum. tüm sezon (2017/18) beklentilerin altında performans gösteren norwich city'in, takım içinde tek pozitif yönüydü diyebilirim. as oyuncu olarak kullanılıp, 44 maçta 14 gol 8 asistlik çılgın bir istatistik tutturması da cabası.

    kendisine tavsiyem bir an önce kapağı premier lige atması. çünkü potansiyeli gereği ait olduğu yer şampiyonşip değil; premier lig orta sıralama takımları gibi gözüküyor. hadi bakalım; bol ıspanak yerse olur bu iş.
  • keşke 3 büyüklerde menajerleri değil takımı düşünen yönetimleri olsa böyle genç oyuncular oynatsalar.
  • bugüne kadar championship league oyuncusuna en yüksek bonservis bedeli ödenerek, 22 milyon pound karşılığında leicester city'e transfer olan 21 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu.

    bu transferle birlikte leicester city 2016'dan beri kurmaya çalıştığı sisteme bir yeni parça ekledi. küme düşen veya alt liglerde oynayan yetenekli ingiliz oyuncuları keşfedip yabancı liglerin saygın takımlarında oynayan 28-30 yaş arası oyuncularla harmanlıyorlar. bu sistem devam ederse orta vadede ingiltere'nin en iyi 4 takımından biri ve sağlam ekonomik temelleri olan zengin bir takım olacaklarını düşünüyorum.
  • oynadigi bir maci 5 dakika izlemek yeterli, en son james rodriguez'i 2014 dunya kupasinda gorunce ayni seyi dusunmustum. 10 numara oynamak icin dogmus yetenek, ilk dokunusu ve top kontroluyle hemen kendini belli ediyor. ustune bir de mucadeleden kacmiyor ve surekli oyunun icinde kaliyor. adini daha cok duyariz ilerde.
  • leicester city'ın kesinlikle forvet arkası olarak kullanması gereken on numara.

    bazen kendisini sol kanatta görünce üzülüyorum...
  • (bkz: james maddison/@ceyar i kim vurdu)

    premier lig takımı leicester city'de forma giyen 1996 (22) doğumlu yüksek potansiyelli genç ofansif ortasaha.

    takıma katılır katılmaz (2018/19) genç yaşına rağmen 10 numaralı forma kendisine teslim edildi. tecrübesiz bir oyuncuyken ilk defa ayak bastığı premier ligde (üstelik aynı yaşta) 10 numaralı formayı devir almasıyla (2012/13 - liverpool fc - 21) bana philippe coutinho correia'yı hatırlatmıştı.

    koskoca liverpool fc, philippe coutinho correia adlı tecrübesiz paleye 10 numarayı verdiğinde ilk başta hangi birimiz 'hadi ordan' dememiştik ki? sonrasında eleman yıllar içinde koptu gitti. performansıyla efsane steven gerrard'ı bile gölgede bırakıp, premier lig transfer rekoru (130m €) kırarak başka bir efsane xavier hernández'nin yerini* doldurmaya barcelona fc'ye gitti.

    bu yüzden dolayı james maddison'ın bu özel numarayı kapmasına başta temkinli yaklaştım. (hakkında yazdığım önceki girdide de görüldüğü gibi) şampiyonşip liginde oynarken de çok beğendiğim bir oyuncuydu. lakin ilk defa sahne aldığı bir üst düzey futbol platformunda bu kadar (genç yaşta ve) kısa sürede takımının kilit oyuncularından birine dönüşebileceğini öngörmemiştim.

    eleman yaşından beklenmeyecek olgunlukta bir mental seviyede, son derece soğukkanlı bir şekilde takımına katkı yapıyor. oyunu okuması, akıl dolu pasları, uzaktan şutları olsun; fevkalade bir düzeyde performans gösteriyor.

    2018/19 sezonu 10. haftası itibariyle takımın her maçına as oyuncu olarak çıktı. şu an için leicester city'nin başka bir genç oyuncusu sol bek ben chiwell ile birlikte kadronun yükselen trendi konumunda. henüz ingiltere milli takımı formasını hiç giyemedi ama bu yükselişi devam ederse o günlerin gelmesi de kaçınılmaz olur gibime geliyor.

    --- leicester city dipnotu ---

    gk kasper schmeichel, dl ben chiwell, dc ingiliz milli gururu harry maguire, dmc dinamo wilfred ndidi, amc genco james maddison, st tecrübeli jamie vardy derken, leicester city 2018/19 sezonunda seyir zevki veren bir futbol ortaya koyuyor. umarım bugün (2018/19 10. hafta) premier ligde ilk defa takımın formasını giymeyi başaran bizim yüksek potansiyelli milli gururumuz çağlar söyüncü'de bu halkaya katılır a dostlar, amin.

    ---------------bonus-----------------

    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: leicester city/@ceyar i kim vurdu)

    ---------------bonus-----------------
  • hakkında bu kadar az entry girilmesi şaşırttı doğrusu.vardy ile çok iyi bir uyum yakaladılar bu sezon.üstlerde yazıldığı gibi forvet arkası mevkisinde daha öne çıkıyor.gelecekte gelişimine devam ederse uzun yıllar üst seviye futbol oynar.vardy reisle akıyorlar epl’de.
  • 1996 doğumlu leicester futbolcusu. kendisi 10 numara mevkinin sözlük anlamı. kilit pas atabilen, top tekniği yüksek, oyun zekası yüksek, etkili şutlar çekebilen bir oyuncu. bir kaç yıl sonra free-kick denildiğinde ingiltere'de akla onun ismi gelecek.
    eğer 19-20 sezonunda da bu sezonki performansının üzerine çıkarsa, 2020 yazına yüksek bir bonservis bedeliyle ( en az 60m£ ) hayatının kontratını imzalayacaktır. umarım 10 numara düşmanı arsenal veya manchester united'a transfer olmaz.

    19-20 sezonu performansı ( 38 maçta 7 gol 5 asist ).
hesabın var mı? giriş yap