• hogwartsta egitim gordugu zamanlardaki en yakın arkadaslari sirius black ve lupin dir.
  • okuldan sonra, lily potter ile (kızlık soyadı evans) evlenmistir ve bu evliligin meyvesi olarak harry dogmustur. oldurulmesine sebep hic beklemedigi bir kisinin ihanetidir. bir animagustur. bir seherbaz sayılabilir en azından dumbledore'un ajanıdır. ve bir safkandır.
  • harry gözüpekliğinin yanısıra,başedemediği saçlarını da babasından miras almıştır, james potter da hogwarts yıllarında griffindorda quidditch oyuncusudur..yasadışı olarak animagus olmaktadır,lakabı çatalaktır,kadim dostları lupin ve sirius blackle beraber ileriki yıllarda harry'e devrolacak olan çapulcu haritasını yaratmışlardır.
  • gryffindorda quidditch oynarken o da harry gibi arayıcıydı` :seeker`
  • arkadaşı sirius black'le okul yıllarında sırf canları sıkıldığı için severus snapei başaşağı çevirip eğlendiği, lanet büyüleri yaptığı, dağınık saçlarıda ayrı bi hava vermiş dedirten karizmatik şahsiyet. hogwarts'ta öğrenciyken en yakın arkadaşlarıyla yemedikleri bok kalmamıştır. 5. sınıfta lily potter(evans) tarafından nefret edilirdi ama sonradan kalbini çalmayı başarmış hatunun.
  • eşi lilly evans potter gibi 1958'de doğup 1981'de, oğlu harry james potter bir yaşındayken lord voldemort tarafından öldürülmüştür james potter.

    aslinda yirmi üç yaşında olmasina rağmen filmde en az otuz üç gibi gösterilmesi biraz gariptir.
    http://upload.wikimedia.org/…/f/f6/james_potter.jpg
    http://upload.wikimedia.org/…/85/the_potters_hp.jpg
  • ölünün arkasından konuşmak gibi olacak şimdi ama, şerefsizin önde gidenidir. oğlu, yazık gariban bu adama hiç çekmemiştir. draco malfoy bu adama daha fazla benzer hatta. narcissa ile bir kaçamak yapıp ve bunun sonucunda draco'nun doğduğundan bile şüpheleniyorum. yani draco'nun yanında crabbe ve goyle'ı al, sirius, lemus ve peter'ı koy aynı o. severus snape'e her türlü ibneliği yapmıştır. bu yüzden benim nefretimi kazanmıştır. belki biraz önyargılı davranıyorum ama bu adamı karşıma çıksa odunla döverdim.

    bütün bunların dışında lily'i nasıl ayarladığı benim ve birçok kişi için hala muammadır. o güzelim yüzüne bakmaya kıyamayacağın lily nasıl bu şerefsizle evlenmiş hadi evlenmiş neden üstüne bir de çocuk yapmış anlayamadım. sanırım kadınlarda olan bir şey bu (bkz: hatunların efendi adam yerine piç adam tercihi) başka türlü anlatılamaz. gerçi lily'i ayarlamasından dolayı suçlu görmüyorum ama yine de sinirleniyorum hem lily'e hem bu adama. lily karşıma çıksa "ah be kadın severus dururken bu şerefsizle ne yaptın, adam senin yüzünden dark side'a düştü aşkından öldü sen hala bu şerefsizle evlendin ne pis insanmışsın sen" derdim.
  • karısını lord voldemorta pazarlayan ve harry'nin gerçek babası olmayan karakter. hem mecazen hem fiilen pezevenktir.
  • snape'e çektirdiklerini, o'nu nasıl ezdiğini, lilly ile snape'in arasına nasıl sızdığını gördükten sonra gözümde kum tanesi kadar değerin kalmadı. nerede senin gryffindor ruhun, nerede senin asaletin?! şunu bil ki tam bir yavşaksın james, neyse ki oğlunun sadece tipi sana çekmiş.
  • gerçekte görsem, tanısam tiksinirdim bu adamdan. "douchebag" diye bir tabir vardır ya, bu adam tam bunu tanımlıyor. büyük kötülükler yapmıyor eyvallah, ama işte bu herif olmasa snape muhtemelen voldemort'un tarafını tutmayacaktı. baya mobbing yapmış hayvan evladı. zumazumazum'a tamamen katılıyorum.

    pislik be.
hesabın var mı? giriş yap