• bbc icin hazirladigi naked chef adli program ile unlenmis ingiliz sahsiyet.her programda garip bişiler pisirir(takip bile edemezsiniz o yemekler sizin de yapabilmeniz icin degildir sadece sizi varliklarindan haberdar eder) ve program sonunda evinde verdigi bol hatunlu partilerle bu yapılan leziz yemekler tuketilir.
    1999 yılında tony blair italyan basbakanini agirlarken kendisini yardim icin cagirmistir.
    scarlet division adinda bir grupta da bateri calar,bos zamanlarinda motosikletine atlayip londra sokaklarinda gezinir...
    su sıralarda yemek tariflerini kendi resimleri ile susledigi kitaplarda toplamaya ve canlı yayında yemek tarifleri ve sohbet programları hazirlamaya dalmıs durumda.
    bir de dunya turnesi var..
    (bkz: oha)(bkz: 10 parmaginda 10 marifet)
  • çocuk ruhlu aşçı, insanda mutluluk uyandırır, pozitif enerji yükler, çamurdan köfte yaptığımız günlere geri götürür..
  • later with jools holland adli programa grubu ile katılmıs ve roportaj srasında pembe coraplarıyla oynamıs sarisin cocuk.(bkz: yalarım)
  • her ne kadar işçi sınıfı* mensubu, cockney insanı gibi davransa da kolejlerde okumuş, epey zengin bir ailesi olan üst sınıf* bir insandır. ayrıca programında ağız sulandıran çoğu yemeğin kitaplarındaki tarifleri basbayağı çalışmamaktadır, evet, o yemekler o tariflerle olmaz. gene de aç bile kalacaksam nigella lawson'a tercih ederim. maymun seni..
  • 27 mayıs 1975 tarihinde doğan aşçı.
    juliette norton ile evli ve poppy honey adlı bir kızı vardır.
  • yemek yaparken mutfagi batiran, hareketlerindeki beceriklilik ile kendisine hayran birakan, karisi tarafimca cok ama cok kiskanilan, mahallenin cocuklarini, postacisini, hatta dogal gazcisini bile eve cekip yaptigi $aheserleri yediren, cirkin mi cirkin ama bir o kadar da sevimli a$ci.

    fazil say'in mutfak robotu versiyonu.
  • halkla ilişkiler bölümünde imaj tazeleme diye bir ders varsa "case study" olarak okutulması gereken insan. londra'nın en sorunlu bölgelerinden 15 işsiz genci sen al; 1 sene boyunca aşçılık eğitimi ver, yetiştir; bütün bu süreci bu arada belgesel/reality show tadında kameraya çek; halk aslında mutfakta nasıl 15 kaplan gücünde olduğunu, nasıl disiplinli ve ciddi bir patron/eğitmen olduğunu, öyle vur enseye al lokmayı tadında bir "softie" olmadığını görsün; sonra elindeki 15 pırıl pırıl taze aşçı ile "fifteen" adında maksimum klas ve pahalı bir restoran aç, programı da aynen yayına ver, muhteşem tanıtımın olsun. tam da kızın yeni doğmuşken böyle büyük riski alıp da başarılı olursan tabi ki kasım 2003'e kadar da rezervasyon listen selebritilerle dolu olur, tabi ki kitap satışların %200 artar. şapkalar çıksın ceymi'ye, aferin ulan, delikanlı adammışsın. maymun seni.
  • mutfaginda hic eksik malzemesi olmaz, sunun icine hadi bi de soyle birsey ekleyelim bakalim tadi nasi olacak hmm mantigi ile her mutfaga girisinde baska baska yeni tarifler kesfeder.aksam bar cikisi arkadaslari buna gelir, icerde bunlar takilirken jamie mutfaga gecer ve nedense zaten orada beklemekte olankamera ve kameraman hatunun onunde limonlu pilav falan yapiverir.evinin tuvaleti mutfagin icinden gecislidir o sebeple arada sirada icerden sarhos arkadaslar isemeye gelir, yemeklere soyle bi bakar.eglenceli bi elemandir jamie oliverprograminda islenen tek basina yasayan bekar erkek imajinin aksine jules isimli cici bi karisi ve poppy isimli minik bi de kizi vardir.
  • hakkında zoe ball'un "i love jamie's food... so simple and unpretentious but absolutely delicious" dediği çok sevilen ingiliz ahçı ya da aşçı
  • naked chef ve poppy honey isimlerini tabak canakcilara da satmistir. buyukler icin naked chef ve bebe ve velet kismisi icin olan poppy honey'i yeterince hip, yeterince naked chef bulmadik. amma velakin mutfagina bir yabancinin fotografini asmaya meraklilar icin tabak canak setleri icinden posteri ciktigini da belirtelim.
hesabın var mı? giriş yap