• japonlar herkese saygılıdır.
    bir afgan'a da bir mozambikli'ye de aynı hayranlık ve hürmet ile yaklaşırlar.

    zamanında bize de aynı insani duygular ile yaklaşmışlar ve bizim abartılı mehmet scholl milliyetçiliğimizin kurbanı olmuş söylemdir.
  • "bizi sevmeyen avrupalılar" düşüncesine karşı teselli olarak ortaya konmuş "bizi seven asyalılar" temasının japonya durağıdır. 1890'da ertuğrul fırkateyni kazasında, japonların osmanlı mürettebatına yardım etmesiyle "ölümüne kankayız" fikrine kapılan türkler, zaman geçtikçe hikayeyi buna dönüştürmüştür.

    türk yemeklerine bayıldıkları falan yok, yaptığımız her yemek onlar için fazla yağlı. yaptığımız pilavı bile beğenmezler. türk tatlılarını sevmezler. japonlar karpuzu tadı "çok tatlı" diye tuz ekip yiyen insanlar, o yüzden türk tatlıları onlar için ölüm. türkiye de gezip gördükleri yerler de, türk kavmi anadoluya gelmeden önce yapılmış olan antik yapıtları yada doğal oluşumları. kısaca bizlere bir ilgileri yok.

    edit: imla.
  • olaylar karşısındaki rahatlığımızı büyük bir hayranlıkla izlediklerini düşünüyorum.

    rahatlık derken, tabii ki umursamazlık.
  • orta ölçüdeki pipidir bunun nedeni.ne çinli pipisi gibi çok kısa, ne de almanınki gibi adamı hayata küstürendir.
  • yakın bir gelecekte uçak seferlerindeki artış, seyahatin ucuzlaması ve japonya'daki türk oranının binde 1'i aşmasıyla değişecek olan japon yanılsamasıdır.
  • japon insanının saygı ve hürmet temelli kültürünün yarattığı bir yanılsamadır. bir de bize abartılı gelen beden dilleri, jest ve mimikleri eklenince bizim insanımızın abartma huyu devreye girmiş ve gerçekten de bizde bizim bile bulamadığımız hayran olunası yanları gördükleri sanrısına kapılmışızdır. japonlar kendilerine farklı gelen kültürleri farklı oldukları için, benzer gelen kültürleri de benzer oldukları için yücelten ve bizim asla anlayamayacağımız kafa yapısına sahip bir millet. iş nedeniyle ülkemizde 3-4 senesini geçirmek zorunda kalmış japonlar tanıdım, onlara bir dokunun bin ah işitin de mevzunun asıl rengini öğrenin. ama tabi orada uzakta, gelişmiş bir toplumun saygısını kazandığımız yalanına inanmak daha tatlı, yersen.
  • (bkz: serkan anilir)

    kendisi ile ilgili yazilan ilk girileri degil, sonrakileri okuyun.
  • bizi gerçekten tanısalar kesinlikle olmayacak hayranlıktır. ulan elin japonu bizim hangi özelliğimize hayranlık duysun? kandırmayın kendinizi.
  • hayranlıkları nedendir bilemem ama en basitinden yan blok japonlara kiralanmış çalışmak için gelmişler.e bi hayranlık bi sevme durumu var ki türkiye ye gelmeyi geç bu küçük şehre geldiler kaçarlar diye umuyordum adamlar gayet memnun lan hayatlarından.çok sevecenler haklarını yememek lazım.
hesabın var mı? giriş yap