• 1950-1953,1955-1964,1964-1973 olmak üzere üç aşamada gerçekleşmiştir.( eylül 1951'de imzalanan san fransisco anlaşması ile caponya egemen ülke statüsüne kavuştu ve bundan sonra yeniden yapılanma başladı.
  • son teknoloji aletler icin kullanilan genelleme..
  • (bkz: sony)
  • amerika'lılardan öğrendikleri iyileşme kavramını abartıp, sürekli (sürdürülebilir) iyileştirmeyle dünyanın en verimli fabrikalarına sahip olmak değildir de nedir.

    (bkz: toyota)
    (bkz: honda)

    japon'yada yönetici adaylarının gece 23:00'a kadar çalışıp, işyerinin bahçesindeki bungalovlarda uyudukları ve sabah 06:00'da işbaşı yaptıkları rivayet edilir.
  • japonlar takım çalışmasını en ileri seviyeye getirebilmek için her türlü yöntemi denemişlerdir.

    bazılarında, şirket kararları alınırken en aşağı basamaktan (hat işçisi) başlamak üzere herkesin görüşü alınır ve görüşler yukarı çıkar, en sonunda asıl yetkili kararı verir. böylece her çalışan "burası benim şirketim" diye düşünür, şirketini sahiplenir.

    ufak halkalar halinde çalışılır, bunlar kendi aralarında yarıştırılır, her iyileştirme fikri ödüllendirilir. böylece çalışanlar yaptıkları işi daha verimli biçimde yapmanın yollarını bulmaya alışırlar. demek ki bu adamlara döner yapmayı öğretsen, iki yıl içinde dünyanın döner üreticisi olurlar.

    asıl japon mucizesi, her taşın altından (başarıyla) çıkmalarıdır. dünyanın tüm turistik mekanlarında elinde sony ya da jvc taşıyan japonlara rastlanır.
  • herkes uyurken çalışmalarından kaynaklanmış mucizedir.*
  • topraklarının sadece yüzde 15 ekilebilirken, gayrisafi gelirde abd ve sovyetlerden sonra dünyanın 3. süper gücü olmuştur. dünyanın o zamandan bu zamana en yüksek büyüme oranı olan yüzde 10 geçmişlerdir. sebebi, modernleşme ile elde edilen teknolojik yeniliklerin en son üretim imkanlarının hayata uygulanması ve japon hükümetinin sonsuz desteğidir. yerli ve yabancı yatırımcı onların babalarıdır.
hesabın var mı? giriş yap